David Gallego: "Amb l'Òscar Perarnau només parlo del dia a dia"

Diego López torna a una llista dos mesos després de la topada que va rebre al cap 

L'Espanyol visitarà aquest cap de setmana el Wanda Metropolitano amb una gran notícia a la llista de David Gallego: torna Diego López, de baixa per un traumatisme cranial des del 4 de març. "És una gran notícia. Fins a última hora teníem el dubte a nivell clínic, i ell ha fet un pas endavant. Creu que si passa qualsevol cosa podria estar disponible. En una setmana podria estar bé del tot", ha comentat el tècnic interí, que ha celebrat el retorn del porter gallec dos mesos després. A la convocatòria no hi són Hermoso, Granero, Jairo i Edu Frías. 

Sobre els tres partits que queden de Lliga, Gallego ha insistit que intentarà "evolucionar el model, encara que sigui impossible tenir l'equip que voldria en quatre setmanes". Assolida la permanència matemàtica, el tècnic de Súria ha sigut preguntat per si pateix per la distracció de jugadors que ja puguin estar pensant en el mercat estiuenc: "La seva implicació en el dia a dia és màxima, no tinc cap tipus de queixa. Si el cap se’ls envà cap a un lloc o altre no ho puc saber". 

Qüestionat per Gerard Moreno, s'ha limitat a respondre que diumenge el tindria. "No imagino més enllà, no perdo el temps pensant en coses que no sé si passaran", ha apuntat. Se li ha preguntat un cop més sobre la seva possible continuïtat com a preparador del primer equip espanyolista: "Amb l'Òscar Perarnau no parlem del futur, sinó del dia a dia. A nivell de club sé que quan acabi la funció de tècnic interí tornaré al filial. He d’intentar treure rendiment a la plantilla i intentar guanyar els tres partits. La resta de gestions no em competeixen". Tampoc ha volgut confessar quines facetes creu que caldria millorar: "Respondré si algun cop soc entrenador del primer equip". 

Sobre el rival de demà, l'Atlètic de Madrid, n'ha advertit la fortalesa "en les dues àrees". "Les dominen com ningú. El que passa entre les àrees no els genera gaire estrès. Darrere són contundents, defensen amb molta gent, i davant tenen una efectivitat brutal. També tenen transicions brutals, dominen molts registres". El tècnic de Súria ha avisat que intentaran "allunyar-los" de l'àrea pròpia i ha reconegut la dificultat de "fer-los ocasions". Malgrat tot, s'ha mostrat optimista: "Estic molt convençut que allà som capaços de guanyar". 

Més continguts de