El cos de Juanjo Garra es quedarà a la muntanya on ha mort

Els familiars de l'alpinista lleidatà decideixen no recuperar el cos "per no posar més vides en perill"

Els familiars de l'alpinista lleidatà Juanjo Garra, que ha mort la matinada de dilluns al cim del Dhaulagiri, a gairebé 8.000 metres d'altura, en complicar-se el seu rescat després d'haver patit una caiguda dijous passat, han decidit no recuperar el cos "per no posar més vides en perill". Així ho ha explicat a EFE el portaveu de la família, Miquel Àngel Corts, segons el qual intentar baixar el cos des d'on es troba, a gairebé 8.000 metres d'altura a l'Himàlaia, seria posar altres persones en risc, per això han decidit deixar-lo on és. "El Juanjo es quedarà on volia estar, al cel", ha explicat Corts.

El portaveu ha indicat que Garra ha mort perquè portava tres dies sense aigua, menjar i oxigen, i que els xerpes, que a mitja tarda de diumenge van aconseguir arribar fins a ell, van intentar socórrer-lo, però van veure que ja no responia. "Deixant a banda la nit de l'ascens, el Juanjo ha passat tres nits sense aigua, sense menjar i amb poc oxigen, a menys 23 graus de temperatura, i no ho ha pogut suportar", ha assenyalat.

També ha comentat que la família està molt afectada per la mort de l'alpinista, de 50 anys d'edat, que deixa dona i una filla d'11 anys, i que no s'esperaven aquest fatal desenllaç. "Sabíem que una ferida a aquesta alçada és molt perillosa, per això vam fer tot el possible per arribar fins a ell, però no s'ha pogut arribar a temps", ha conclòs.