Esports 27/05/2013

El cos de Juanjo Garra es quedarà a la muntanya on ha mort

Els familiars de l'alpinista lleidatà decideixen no recuperar el cos "per no posar més vides en perill"

Efe
1 min

LleidaEls familiars de l'alpinista lleidatà Juanjo Garra, que ha mort la matinada de dilluns al cim del Dhaulagiri, a gairebé 8.000 metres d'altura, en complicar-se el seu rescat després d'haver patit una caiguda dijous passat, han decidit no recuperar el cos "per no posar més vides en perill". Així ho ha explicat a EFE el portaveu de la família, Miquel Àngel Corts, segons el qual intentar baixar el cos des d'on es troba, a gairebé 8.000 metres d'altura a l'Himàlaia, seria posar altres persones en risc, per això han decidit deixar-lo on és. "El Juanjo es quedarà on volia estar, al cel", ha explicat Corts.

El portaveu ha indicat que Garra ha mort perquè portava tres dies sense aigua, menjar i oxigen, i que els xerpes, que a mitja tarda de diumenge van aconseguir arribar fins a ell, van intentar socórrer-lo, però van veure que ja no responia. "Deixant a banda la nit de l'ascens, el Juanjo ha passat tres nits sense aigua, sense menjar i amb poc oxigen, a menys 23 graus de temperatura, i no ho ha pogut suportar", ha assenyalat.

També ha comentat que la família està molt afectada per la mort de l'alpinista, de 50 anys d'edat, que deixa dona i una filla d'11 anys, i que no s'esperaven aquest fatal desenllaç. "Sabíem que una ferida a aquesta alçada és molt perillosa, per això vam fer tot el possible per arribar fins a ell, però no s'ha pogut arribar a temps", ha conclòs.

stats