BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 28/01/2011

Una genialitat per guanyar a Ljubljana

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro s'obre camí entre Ilievski i Pinkney.

Barcelona.El 1991 els Golden State Warriors tenien poques o cap esperança de superar els San Antonio Spurs a la primera ronda de la final de la Conferència Est. Don Nelson no tenia cap jugador interior de garanties per combatre David Robinson a la pintura i es va treure de la màniga una sorprenent tàctica per superar l'eliminatòria (1-3). El tècnic va situar durant molts minuts quatre baixets (quatre jugadors exteriors) a la pista, que van destarotar qualsevol iniciativa del rival.

Ahir a la nit, gairebé 20 anys després, Xavi Pascual li va agafar la idea per sumar la segona victòria al Top 16 de l'Eurolliga. Quan perdia per quatre punts de diferència en l'últim quart (59-55), l'entrenador va situar Alan Anderson com a aler-pivot i va donar la volta a un partit que s'havia posat molt difícil.

Jugant amb quatre baixets simultàniament i intensificant la defensa, el Regal Barça va guanyar a l'Stozice Arena, on ningú no ho havia fet aquesta temporada. Kenny Gregory, que no va tenir ni un segon de descans en 40 minuts de joc, va tenir una última opció per donar el triomf als locals, però no es va mostrar encertat en un llançament frontal.

Una defensa irregular

El Regal Barça hauria pogut sentenciar el partit molt abans, ja que va tenir avantatges de fins a 13 punts (4-17), però la relaxació defensiva el va condemnar a patir. En els primers vint minuts la defensa blaugrana va encaixar 26 punts, mentre que en els deu següents en va concedir 28.

L'Union Olimpija és un equip perillós, especialment quan juga a casa, animat per 13.000 animosos seguidors. És cert que té carències, sobretot interiors, però sap dissimular-les amb altres virtuts.

El conjunt català va fer-li mal de diverses maneres. Primer, sobrecarregant el joc interior amb opcions per a Kosta Perovic, Erazem Lorbek i Fran Vázquez. Després, buscant un Joan Carles Navarro molt inspirat. L'escorta va sumar 15 punts en els primers catorze minuts d'un partit que va completar amb 27 punts.

L'únic visitant, però, se situa en l'aportació de la banqueta. Cada cop hi ha més distància entre titulars i suplents, i el paper de jugadors com Terence Morris, Jaka Lakovic, Joe Ingles i Boniface Ndong està molt lluny de ser l'ideal. Ahir només Roger Grimau (11 punts en disset minuts) va ser rendible donant descans als seus companys en un equip que dijous tancarà la primera volta del Top 16 al Palau Blaugrana amb la Lottomatica Roma com a rival.

stats