Esports 17/08/2012

Els genolls continuen martiritzant la carrera de Nadal

Oriol March
2 min
Rafa Nadal en un moment de l'últim Roland Garros, on es va endur la seva setena corona a París contra Novak Djokovic.

BARCELONAEls grans guerrers -ningú dubta que ell ho és- sempre tenen un punt dèbil. Amagat, però difícil de resguardar quan es veu afectat. Rafa Nadal, guanyador d'11 corones de Grand Slams, en té dos: el peu esquerre i els genolls. Precisament són els genolls els que l'estan martiritzant en aquest 2012 i, de moment, ja li han fet perdre els Jocs Olímpics -on defensava títol- i tota la gira nord-americana d'estiu que culmina amb l'Obert dels Estats Units. "Esgotarem al màxim les opcions per no haver de passar pel quiròfan", alertava Toni Nadal, el seu tiet i entrenador, just l'endemà de saber-se que el número 3 del món renunciava al Grand Slam novaiorquès. Una mala notícia que allarga el malastruc del de Manacor amb les lesions al llarg de la seva carrera professional.

El joc físic i tenaç de Nadal no és precisament un aliat a l'hora d'evitar contratemps en forma de lesió. El seu gen competitiu és una arma de doble tall i el seu equip ho té clar: "Ha arribat el moment de no posar més pedaços", assegura Toni Nadal. Res de forçar, res de tornar a les pistes amb pressa. El de Manacor, ex número 1 mundial, s'hi juga la durada de la seva vida esportiva.

El peu maleït

Una vida esportiva que va estar a punt de trencar-se abruptament la tardor del 2005. Després de jugar un partit maratonià contra Ivan Ljubicic a Madrid, Nadal va notar un dolor atroç al peu esquerre. No va reaparèixer fins al febrer de l'any següent. "Vaig pensar seriosament a dedicar-me al golf en cas que hagués de deixar el tenis", va rememorar el jugador de Manacor a Rafa , la biografia que va escriure en col·laboració amb John Carlin.

El problema del peu es va convertir, gairebé, en una qüestió d'Estat. Unes plantilles fetes a mida van apaivagar el dolor i van permetre a Nadal seguir col·leccionant èxits a pesar de la gravetat de la lesió. Els contratemps als genolls van aparèixer quatre anys més tard, l'any 2009, i també van ser complicats de gestionar. Un especialista basc va determinar que amb unes injeccions de factors de creixement a la zona afectada n'hi hauria prou, però era una solució temporal. Els problemes de Nadal així ho demostren.

El de Manacor veurà, a més, com s'escolen 1.380 punts ATP del seu rànquing. Una rèmora a l'hora de lluitar amb Roger Federer i Novak Djokovic pel número 1 mundial, que ara és en mans del suís i que es dirimirà a l'Obert dels Estats Units. La festa, sense Nadal, no serà completa. El trobaran a faltar.

stats