EUROBÀSQUET
Esports 03/09/2011

Els germans Gasol eviten sorpreses contra la Gran Bretanya (86-69)

àlex Gozalbo
2 min
Marc Gasol anota una cistella sense oposició en el partit contra la Gran Bretanya.

BarcelonaLa selecció espanyola va superar ahir la Gran Bretanya (86-69) i va aconseguir arribar invicta a la jornada de descans de l'Eurobàsquet. La incidència dels germans Gasol en el joc interior va ser determinant, ja que tots dos es van combinar per sumar 39 punts i 17 rebots. Cap dels altres conjunts que competeixen a Lituània té res igual a prop de cistella. Ni tan sols semblant.

La possibilitat d'utilitzar Serge Ibaka, un altre pivot titular a la NBA, augmenta el potencial interior de la selecció espanyola, que acostuma a condicionar la defensa dels conjunts rivals i a carregar els jugadors més alts de faltes personals.

Al bàsquet no es pot ser en dos llocs al mateix temps i aquest és el gran problema que fins ara s'estan trobant els jugadors de les seleccions rivals. Quan tracten de tancar-se, els exteriors reben la pilota amb uns segons de marge, temps que inverteixen per preparar-se un tir amb calma o per iniciar una penetració amb avantatge.

Ahir Joan Carles Navarro, que va errar deu dels onze tirs que va intentar, no va tenir el seu dia, però amb l'escorta del Barça Regal el pitjor que pots fer és regalar-li temps perquè, a diferència de la majoria dels joves actuals, sap com invertir-lo.

La defensa zonal, un recurs que ja van utilitzar Polònia i Portugal contra la selecció espanyola, serà un dels paranys tàctics que a partir d'ara, quan l'exigència dels rivals augmentarà, es trobarà l'equip que entrena Sergio Scariolo.

La selecció espanyola continua tenint problemes en el joc, com un alarmant percentatge en triples, una irregularitat defensiva evident i una dubtosa gestió dels espais en atac, però cada vegada semblen menys importants. Almenys contra rivals com la Gran Bretanya.

El gran debat, la manca d'un aler alt, va fer ahir un gir inesperat quan Rudy Fernández i un bon ús de les ajudes defensives van servir per aturar Luol Deng. La gran estrella dels Chicago Bulls, que en els dies previs al partit va aconseguir treure la son a Ricard Casas, Juan Antonio Orenga i Jenaro Díaz, els tres ajudants de Sergio Scariolo, es va quedar en 17 punts i una incidència menor en el joc.

Ara Lituània i Turquia

Després d'un dia de descans, la selecció espanyola tancarà la primera fase de l'Eurobàsquet jugant demà contra Lituània, l'únic rival que va aconseguir derrotar-la en els partits de preparació, i dilluns contra Turquia.

stats