BÀSQUET
Esports 05/10/2011

Els germans Gasol tornen a casa a entrenar-se

David R. Jover
2 min
Marc Gasol es va entrenar ahir altre cop al Palau Blaugrana amb Víctor Sada i Joan Carles Navarro.

Barcelona.Marc i Pau Gasol tornen al Palau Blaugrana, de moment només per entrenar-se mentre duri el locaut a la NBA. Ahir es va fer oficial que tots dos es posaran a les ordres de Xavi Pascual i ajudaran en els entrenaments del primer equip de bàsquet, i el primer va ser Marc, que ja es va entrenar ahir mateix, i Pau ho farà demà. Una situació beneficiosa per a totes dues parts, ja que els Gasol podran fer sessions competitives en un dels millors equips del moment per mantenir-se en forma, i el Barça, a més de fer més competitius els entrenaments, reforçarà la seva projecció internacional.

Feia cinc temporades que Marc Gasol no trepitjava el Palau com a blaugrana, encara que fos de manera temporal, des que l'estiu del 2006 va abandonar la disciplina del Barça per culpa dels pocs minuts i la poca continuïtat que tenia a l'equip. Un dels causants del seu trasllat a l'Akasvayu Girona per progressar va ser Dusko Ivanovic, que no va confiar en ell. Al club gironí, tan sols dues temporades després, va ser escollit el millor jugador de l'ACB. Més tard, del 2008 al 2011, ha estat el pivot titular dels Memphis Grizzlies. Ara torna a l'equip blaugrana com un dels millors pivots del panorama europeu i sent un jugador pretès per moltes de les franquícies NBA. En només cinc anys la seva trajectòria ha estat meteòrica.

Pau arriba demà

El gran dels Gasol, amb molèsties al turmell des de l'Eurobàsquet, en què va patir una lesió, començarà les sessions amb el Barça Regal aquest dijous. El pivot de Sant Boi es va mostrar molt content a les xarxes socials i va comentar: "És emocionant per a mi tornar al Barça després de tants anys i entrenar-me al Palau". Gasol va qualificar l'equip de Xavi Pascual com "el millor d'Europa" i va dir que ell i el seu germà volen aportar encara més a un grup "excel·lent". Els aficionats del Palau es freguen els ulls davant la possibilitat que un d'ells, o tots dos, acabin jugant amb el Barça Regal aquesta temporada.

Dissabte comença la Lliga

La màxima competició estatal arrencarà aquest dissabte amb el partit entre Caja Laboral i el Cajasol Sevilla. Els catalans, però, debutaran diumenge. El Fiatc Joventut i l'Assignia Manresa s'enfrontaran en el primer derbi de la temporada (12.15 hores, Esport 3). El Barça Regal debutarà també diumenge a la pista d'un acabat d'ascendir, l'Ucam Múrcia (12.30 hores).

stats