GIRONA FC
Esports 18/12/2019

El Girona presenta uns ingressos de rècord del seu últim any a Primera

El sostre històric de l’entitat blanc-i-vermella queda fixat en els 57 milions d’euros

Jordi Bofill
2 min
El Girona presenta uns ingressos de rècord del seu darrer any a Primera

GironaBaixar a Segona Divisió és la gran taca del 2019 per a un Girona que ha fixat un nou sostre econòmic històric, amb els 57,3 milions d’euros ingressats durant la temporada 2018-19 que deixen un benefici net superior als 5,3 milions. L’arribada a Montilivi del City Football Group i el Girona Football Group, liderats per Ferran Soriano i Pere Guardiola, ha transformat els números d’un club penalitzat pel seu mal any esportiu. Perquè, per més bona salut que presenti, és impossible compensar la pèrdua de categoria. De fet, les xifres també deixaran de ser les mateixes. “Per aquest curs preveiem un pressupost de 24,8 milions d’euros i un resultat positiu al voltant del milió d’euros”, va explicar Ignasi Mas-Bagà, el director general, després que la Junta General d’accionistes aprovés els comptes anuals. Com va passar en el curs anterior, el nombre més gran d’ingressos arriba gràcies als drets televisius, que suposen el 78% i que aquest any seran de 19,3 milions, inclosa l’ajuda que ha rebut pel descens.

El Girona, que ha lluït un pressupost de 48,8 i 57,3 milions d’euros a Primera, tenia un balanç de 9 milions d’euros l’any 2016, el curs de l’ascens a l’elit. Una dada que demostra el seu creixement financer. Però encara n’hi ha més, perquè l’assistència acumulada a Montilivi s’aproxima als 250.000 espectadors i hi ha 11.000 socis, un cop tancada la finestra d’abonats en 9.501, una quantitat mai vista.

El Linares, a la Copa

Pep Lluís Martí ha deixat a casa titulars indiscutibles com Cristhian Stuani, Borja García, Àlex Granell, Pedro Alcalá, Pablo Maffeo o Juan Carlos, en la visita a Linares (21 hores), per jugar la Copa del Rei, en què la presència dels futbolistes menys habituals –inclòs Martínez, del planter– està garantida. “Desitgem superar l’eliminatòria, perquè tot el que no sigui créixer mitjançant victòries ens perjudica. Confio molt en tota la plantilla. És el moment de repartir minuts i que tothom em posi les coses difícils”, assegura el tècnic balear.

stats