Esports 25/05/2021

El Girona podria tenir públic a Montilivi per al 'play-off' d’ascens a Primera

Si la setmana que ve Catalunya canvia de fase, l’afició té opcions d’entrar a l’estadi

Jordi Bofill
3 min
La plantilla del Girona, celebrant la classificació per al play-off d'ascens

GironaEl Girona està pendent de les decisions que el ministeri de Sanitat prengui pròxims dies, per si l’afició blanc-i-vermella pot tornar a entrar a Montilivi i donar suport a l’equip durant el play-off d’ascens a Primera. Fa setmanes que el club ho té tot preparat. De fet, ja ha fet dues proves pilot amb els partits que el Girona femení i el Girona B han disputat a l’estadi. La primera va ser a finals de març amb 510 espectadors, la segona a mitjans d’abril amb 487. El protocol i la garantia de seguretat van funcionar en els dos casos, però el vistiplau final no depèn del club. Ni tan sols de la Lliga, que ha autoritzat l’entrada d’aficionats en aquest últim tram. Són les autoritats espanyoles les que, en funció dels paràmetres i l’evolució de la pandèmia, determinaran si s’activa o no s’activa en competició estatal. És a dir, Catalunya hauria de passar a la fase 1. En cas que s’aprovi el retorn del públic a l’estadi, la preferència seria per als abonats.

Des del club creuen els dits perquè això sigui possible. No només per l’impuls que pot provocar a un Girona que ha guanyat els últims set partits i s’ha classificat per a les eliminatòries finals amb una jornada de marge, sinó per no crear un greuge comparatiu en el qual pot sortir mal parat. I és que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha confirmat que hi haurà un 30% d’aforament el 4 de juny al Wanda Metropolitano, en l’amistós entre Espanya i Portugal. Això vol dir que hi haurà un màxim de 22.590 persones, cosa que implica que clubs com el Leganés i el Rayo Vallecano puguin alçar la veu i demanar poder tenir públic als seus estadis en el play-off. Podria passar que el Girona, que ja jugarà amb la gent en contra a Cartagena aquest diumenge, es disputi l’ascens a camp contrari contra l’afició rival i no pugui disposar de la seva quan el partit sigui a Montilivi. I això no agrada.

També caldrà esperar saber què passa amb l’Almeria i l’Sporting, els altres equips implicats en la lluita per la tercera plaça d’ascens. Tot és tan variable que pot canviar d’una setmana a l’altra, segons les dades que presenti cada comunitat. Les dates per a les semifinals del play-off, la setmana vinent, són dimecres i el dijous (partits d’anada) i dissabte i diumenge (partits de tornada). La final es disputarà els diumenges 13 (anada) i 20 (la tornada). El Girona, que ocupa la cinquena posició de la Lliga, no sabrà el seu rival fins aquest cap de setmana. En les eliminatòries s’enfronten el tercer contra el sisè i el quart contra el cinquè.

Números de rècord

El conjunt de Francisco, que s’ha convertit en el segon entrenador amb més victòries (28) de la història del club en temporades al futbol professional, és, números a la mà, el millor equip de la segona volta de la competició. Les set victòries consecutives que acumula no s’havien vist des de la temporada 1988-89, i per trobar-ne vuit cal retrocedir al curs 1947-48. No només ningú pensava viure una cosa semblant, sinó que la dinàmica actual deixarà empremta: aquest Girona vol ser un equip recordat.

“Si dic la veritat, feia temps que no sentia una alegria tan gran com quan Monchu ha marcat el gol”, deia el tècnic andalús minuts després del triomf contra l’Alcorcón. L’equip arribarà al play-off amb l’autoestima pels núvols. Així ho indiquen les sensacions i els registres: una única derrota en tretze partits (molt polèmica, a Vallecas), 31 dels últims 36 punts en joc i només un gol encaixat en els últims set partits. “Sembla mentida, i encara més que ens hagi sobrat una jornada. Hem de seguir aquesta línia de compromís i sacrifici. És una grandíssima alegria, però és una alegria controlada perquè encara ens queda el millor, el premi que hem perseguit”, afegia Francisco, un entrenador que no té preu i que ha capgirat totalment l’estat d’ànim. 

stats