Poliesportiu
Esports 09/03/2021

El govern japonès descarta la presència d'espectadors estrangers als Jocs Olímpics de Tòquio

ARA
1 min
Vianants creuant un carrer de Shibuya, a Tòquio (Japó)

BarcelonaEl govern japonès ha decidit excloure els espectadors estrangers dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio d'aquest estiu, com a part dels esforços per prevenir la propagació del nou coronavirus, segons ha informat l'agència Kyodo, que cita com a fonts "funcionaris amb coneixement de l'assumpte". El govern japonès i el comitè organitzador dels Jocs d'Estiu celebraran una reunió a distància amb el Comitè Olímpic Internacional, possiblement la setmana que ve, per prendre una decisió formal sobre la qüestió dels visitants estrangers, afegeix l'agència japonesa.

El govern, segons Kyodo, ha arribat a la conclusió que no és possible rebre aficionats de l'estranger donada la preocupació del públic japonès pel coronavirus i pel fet que s'han detectat variants del covid-19 més contagioses en altres països, segons els funcionaris consultats, que van parlar amb l'agència nipona sota la condició de l'anonimat. En principi, el Japó segueix paralitzant les noves entrades de ciutadans estrangers, ja que el govern està trigant més del que inicialment havia previst a frenar el nombre de contagis des de principis de gener, quan es va assolir un màxim de més de 2.500 casos diaris a Tòquio.

Amb aquesta decisió, el govern japonès també haurà de revisar la seva estratègia de creixement, atès que les expectatives que els visitants entrants reactivessin l'economia japonesa eren altes, especialment abans que els Jocs es retardessin un any a causa del brot de virus.

stats