Rugby Championship
Esports 08/09/2012

Una gran Austràlia es reivindica davant de Sud-Àfrica (26-19)

Els "Wallabies" es reivindiquen amb un gran partit davant dels "Springboks" sud-africans. L'actual campió evita l'última posició provisional del Rugby Championship i esborra part dels fantasmes que han acompanyat l'equip les darreres setmanes.

Ferran Vital
2 min
Adrian Strauss (Sud-àfrica) és placat per Benn Robinson (a l'esquerra) i Michael Hooper

BarcelonaAustralians i Sud-africans disputaven avui el partit de les necessitats al Paterson Stadium de Perth. Els "Wallabies" volien netejat la mala imatge que van oferir en els seus dos partits contra els "All Blacks", i els "Springboks" arribaven al partit en segona posició, amb la ferma intenció de no deixar escapar massa als líders neozelandesos en aquesta primera edició del Rugby Championship.

Els primers en anotar han estat els sud-africans, gràcies al peu de Morné Steyn, que als tres minuts de joc ja havia perforat els pals defensats pels australians. Els "Wallabies" intentaven construir jugades des de darrere, aprofitant la visió de joc del gran Will Genia, però la línia de tres quarts australiana estava un pèl descol·locada, amb massa pressa per trenar accions ofensives amb cara i ulls. La precipitació australiana afavoria als "Springboks", que es trobaven molt còmodes defensant els atacs "Wallabies". Austràlia ha trigat 20 minuts en anotar, gràcies a un cop de c'stig força centrat transformat per Berrick Barnes, que tornava a empatar el partit.

La resposta "Springbok" ha estat fulminant i immediat, i Bryan Habana ha culminat una gran acció ofensiva sud-africana on han trencat la defensa "Wallabie" gràcies al "pick and go". En Morné Steyn ha convertit el xut a pals, deixant el marcador en un parcial de 3 a 10 pels visitants. Quan els australians patien més, en Morné Steyn ha tornat a anotar un cop de càstig llunyà, posant el seu equip deu punts per sobre al minut 25 de partit. Malgrat tot, els australians no s'han rendit en cap moment i han anotat un cap de càstig mitjançant Berrick Barnes, sumant tres punts més que deixaven el marcador en un 6 a 13 a favor dels visitants, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

El segon temps ha començat amb uns "Wallabies" molt més endollats al joc, buscant sense complexos la zona d'assaig rival. Gràcies a la pressió ofensiva, en Berrick Barnes ha aconseguit anotar un altre cop de càstig als vuit minuts de la represa, deixant el marcador en 9 a 13 a favor dels sud-africans. Pocs minuts després, en Higgibotham ha anotat el primer assaig "aussie" del partit, que en Barnes ha convertit per posar als "Wallabies" per davant al marcador (16 a 13). A partir d'aquí, el partit ha entrat en una fase d'intercanvi de copa de càstig. Si els "Springboks" anotaven al minut 60 i 66 gràcies a Morné Steyn, els "Wallabies" contestaven un parell de minuts després gràcies a Barnes, deixat el marcador en un empat a 19.

Quan els australians començaven a passar-ho malament, ha aparegut en Ben Alexander per anotar un assaig ple de força i coratge a deu minuts del final, que en Barnes ha convertit entre els pals, posant el marcador en un 26 a 19, resultat amb el que s'ha arribat al final del partit.

stats