BARÇA
Esports 31/05/2019

Griezmann s’acosta a Barcelona i Neymar al Madrid

El club blaugrana nega que tingui un acord amb el francès, però malgrat la fredor del vestidor, el vol fitxar

i
Toni Padilla
3 min
Griezmann s’acosta a Barcelona i Neymar al Madrid

BarcelonaDesprés de la tempesta dels últims dies, el Barça intenta avançar, un cop Josep Maria Bartomeu ha imposat la seva opinió i ha ratificat un Ernesto Valverde que té crítics a dins de la junta, i amb un vestidor que després de perdre la final de Copa ja no el defensa tant com abans. El president va ser coherent amb el seu discurs malgrat que a dins del club es van viure molts debats, i va ratificar el tècnic, tal com ho havia pactat amb la direcció esportiva. Una direcció esportiva en què Pep Segura, Ramon Planes i Éric Abidal treballen, especialment, per vendre futbolistes abans del 30 de juny per evitar tancar aquest exercici amb pèrdues.

Però aquest serà també un estiu amb fitxatges, un dels quals el de Frenkie De Jong, ja confirmat. La direcció esportiva, després de debatre sobre si fitxar Antoine Griezmann era una bona idea, segueix decidida a incorporar el francès el proper 1 de juliol, quan la seva clàusula de rescissió amb l’Atlètic de Madrid baixarà dels 200 milions. Serà el moment que el Barça el podrà fitxar per 120 milions, una operació que tampoc ha generat consens a dins dels despatxos del club, especialment després de veure com el francès era xiulat pel Camp Nou quan va jugar-hi amb la samarreta de l’Atlètic de Madrid. I també per la fredor dels jugadors quan els han preguntat per una operació que ja es va frustrar fa un any.

Dijous a la nit la Cadena SER va assegurar que ja existeix un acord signat entre el Barça i Griezmann per incorporar-lo a partir de l’1 de juliol, però el Barça, consultat per l’ARA, nega aquesta operació. Al club blaugrana sempre s’ha admès que per tenir controlat el mercat cal anar mantenint contactes amb representants o amb l’entorn dels futbolistes, però si negociar amb un jugador amb contracte vigent sense permís del club al qual pertany ja és il·legal, signar un contracte encara ho seria més. El Barça va pactar amb l’entorn de Griezmann que si aquest estiu s’incorpora al club català, seria amb les mateixes condicions pactades l’estiu del 2018. I el francès ho va acceptar, de manera que s’acosta de mica en mica a ser blaugrana la temporada que ve, tot i que el Barça recorda que als mercats de fitxatge els canvis de guió són freqüents. De fet, ja li va passar fa un any amb el mateix Griezmann, que va decidir quedar-se a l’Atlètic quan al Camp Nou ja li tenien reservat una espai al vestidor, al costat de Messi.

El Barça, en canvi, nega que estigui negociant amb Neymar per un possible retorn del brasiler. Tot el contrari, de fet. Tal com ja va explicar fa mesos a l’ARA el periodista Carles Fité, Neymar s’acosta al Madrid, i els seus representants mantenen obertes altres converses per fer pujar el seu preu de mercat i que no es parli gaire del que seria el gran fitxatge de Florentino Pérez aquesta temporada. De fet, la directiva blaugrana no veu amb bons ulls fitxar altre cop un jugador amb qui té un judici pendent. Si el vestidor blaugrana prefereix Neymar a Griezmann, als despatxos ho veuen al revés. El Barça no té els diners per fitxar aquests dos jugadors, de fet. Només un. El Madrid, en canvi, sí que disposa dels diners per fer dues grans operacions. I les prioritàries serien Neymar, que vol marxar del PSG, i el belga del Chelsea Eden Hazard.

stats