UN PATROCINADOR POLÈMIC
Esports 14/07/2011

Un grup de socis vol un referèndum sobre Qatar

Un grup de socis està recollint signatures perquè els compromissaris votin en l'assemblea general de la tardor si acceptarien fer un referèndum sobre la publicitat de la Fundació Qatar a la samarreta.

Marcel Sanromà
2 min
Un grup de socis vol un referèndum sobre Qatar

Barcelona.A partir de la temporada vinent, el Barça lluirà el patrocini de la Fundació Qatar a la samarreta. L'acord es va tancar al desembre, però un grup de socis qüestiona que la junta no sotmeti aquesta important decisió a l'aprovació explícita dels socis. Com que la junta no té intenció de preguntar-ho als socis compromissaris, Consulta Qatar ha d'aconseguir el suport del 5% dels socis per introduir un punt en l'ordre del dia de l'assemblea ordinària de la tardor.

Un dels responsables de la iniciativa, Jordi Cases, es mostra confiat sobre el seu objectiu: "Les signatures hi són, només falta que ens coneguin perquè les puguem anar a buscar", explica. Reconeix, però, que serà difícil: "La junta intentarà evitar que ho aconseguim". Per tant, creu que podrien avançar l'assemblea per retallar-los el temps per recollir els suports necessaris.

Cases explica que, sense partits al Camp Nou, no han pogut recollir més de les 4.150 signatures que tenen a dia d'avui. Però, tot i que ja es mouen a Facebook i Twitter, Cases pensa que quan comenci la temporada arribaran a les 7.000 que s'han fixat com a objectiu. Aquesta setmana han provat d'aconseguir-ne aprofitant la recollida d'entrades per a la Supercopa d'Europa, però Casas explica que el club els ha fet fora de les instal·lacions, al·legant que "molesten els socis" i que allà "no poden fer enquestes". Tot i això, accepten que es tracta un espai privat i que, per tant, el club té dret a fer-los fora.

Tot i que Consulta Qatar es presenta com un grup d'amics independents, algunes veus han vist intencions ocultes. Per esquivar les acusacions, Jordi Cases insisteix que la iniciativa no es posiciona ni a favor ni en contra del patrocini de la Fundació Qatar :"Alguns de nosaltres estem en contra del patrocini, i d'altres, en canvi, a favor. Hi ha de tot", explica.

La junta directiva actual considera que no ha de preguntar res al soci perquè l'assemblea del 2003 ja va aprovar que es podia posar publicitat a la samarreta. De totes maneres, Sandro Rosell va dir fa unes setmanes al programa Àgora de TV3: "Si el soci ho decideix en assemblea, traurem la publicitat de Qatar de la samarreta", tot i que va matisar que només ho votaran "si el soci demana votar-ho".

stats