FÓRMULA 1
Esports 24/10/2016

Hamilton fa els deures i Rosberg utilitza la calculadora a Austin

El britànic venç i retalla set punts davant la passivitat del líder del Mundial

Martí Molina
2 min
Hamilton fa els deures i Rosberg utilitza la calculadora a Austin

BarcelonaHamilton no preveia cap altre escenari que no fos el de guanyar als Estats Units i Nico Rosberg només pensava a perdre el mínim de punts possibles respecte del seu company d’equip. I a Austin tots dos van complir perfectament amb el seu guió. El pilot britànic va fer els deures a la sortida i va completar una cursa plàcida sense perdre mai el liderat, pujant al graó més alt del podi i sumant els 25 punts del guanyador. ¿I Rosberg? Així que va veure’s segon, es va limitar a no cometre errors i deixar passar les voltes fins que va caure la bandera de quadres.

Per als dos pilots amb opció de títol, la cursa dels Estats Units va ser extremadament pràctica. Fins i tot avorrida. L’únic punt d’interès per a Rosberg va ser després de la sortida, en què va veure’s superat per Ricciardo. Però ni així es va posar nerviós. Va procurar seguir el ritme sense cometre errors i esperar als canvis de neumàtics per mirar de superar el Red Bull amb l’estratègia. I així va ser. Es va situar segon després del primer stint i encara va guanyar més marge gràcies a l’error involuntari de Max Verstappen, que va provocar l’entrada del cotxe de seguretat virtual.

Hamilton anava a la seva i Rosberg mirava més el retrovisor que no pas el seu company d’equip. L’alemany va treure la calculadora i va comprovar que si acabava segon seguia mantenint 26 punts d’avantatge a falta de tres curses per acabar el Mundial. Rosberg sabia que si arriscava i intentava l’avançament hi tenia molt a perdre i molt poc a guanyar. I per això a la meitat de la cursa les dues primeres posicions ja estaven vistes per a sentència.

Una vegada més, l’espectacle de la Fórmula 1 es va salvar gràcies a la igualtat a la zona mitjana de la graella i al bon paper de pilots com Fernando Alonso i Carlos Sainz, que van acabar cinquè i sisè després d’una lluita aferrissada entre ells, en què també va participar Massa.

L’emoció per definir la zona de punts va anar de bracet dels errors dels altres candidats a pujar al podi en els boxs. El primer, el de Verstappen, que, incomprensiblement, va entrar a canviar les rodes sense haver avisat els mecànics, que, evidentment, no estaven preparats. A l’holandès, per postres, se li va trencar el motor i va deixar el cotxe en una zona perillosa del traçat que va provocar l’entrada del safety. L’altre error greu va ser a can Ferrari, quan un dels mecànics no va canviar bé la roda de Räikkönen i el finlandès també es va haver de retirar abans d’hora. Dos abandonaments que van servir en safata la tercera posició de la carrera a Ricciardo.

Al circ li queden tres funcions, la següent a Mèxic, diumenge vinent, on Rosberg té la primera oportunitat -ha de guanyar i que Hamilton no puntuï- de ser matemàticament campió.

stats