FÓRMULA 1
Esports 17/04/2016

'Hat trick' de Rosberg a la Xina en una nova carrera esbojarrada

L'alemany amplia distàncies al Mundial després d'una cursa marcada pels accidents a la sortida. Vettel i Kvyat han completat el podi

Martí Molina
2 min
Nico Rosberg ha guanyat el GP de la Xina

BarcelonaNico Rosberg està completant un inici perfecte de Mundial a la Fórmula 1. El pilot alemany de Mercedes ha sumat la tercera victòria consecutiva a la Xina i és encara més líder al campionat. Vettel (Ferrari) i Kvyat (Red Bull) han completat el podi en una prova marcada pels incidents a la sortida.

El Gran Premi ha començat amb un embús al primer revolt, i com a conseqüència, pilots destacats com Vettel, Räikkönen (Ferrari) o Hamilton (Mercedes) han patit alguns desperfectes al cotxe. Encara que, de tots, el que n'ha sortit més ben parat ha estat Vettel, que ha pogut tenir millor ritme de cursa respecte dels rivals. També se n'ha vist perjudicat Daniel Ricciardo (Red Bull), que ha trepitjat restes de fibra de carboni dels monoplaces quan era segon i ha punxat el pneumàtic, fet que l'ha deixat sense opcions de victòria.

Amb aquest inici explosiu, i per culpa d'aquests incidents, el cotxe de seguretat ha fet acte de presència per netejar l'asfalt i aquí ha començat un ball d'estratègies a cada escuderia. Alguns pilots han aprofitat per canviar el pneumàtic i apostar pel compost mitjà (així allargaven la segona aturada) i d'altres han preferit ser conservadors i mantenir-se a la pista.

Això ha provocat que fins a la meitat de la cursa hi hagués sorpreses a la classificació, amb monoplaces com els Manor en la zona de punts.

En aquest trencaclosques, l'únic pilot que no ha tingut rival ha estat Rosberg. El líder sortia des de la 'pole', ha perdut momentàniament la plaça respecte de Ricciardo i l'ha recuperada posteriorment per l'averia del de Red Bull. I amb via lliure ha pogut fer la seva cursa sense preocupar-se de res més. Ha mantingut la primera posició amb el cotxe de seguretat a la pista i ha fet una estratègia conservadora, sense riscos, posant en primer terme la superioritat del seu Mercedes. Al final, ha creuat la bandera de quadres en solitari, exhibint molta autoritat durant la prova i sumant el tercer triomf consecutiu després dels d'Austràlia i Bahrain.

Al darrere, Vettel i Kvyat, que han pujat al podi, i posteriorment Ricciardo, Räikkönen i Massa (Williams). Mentre que Hamilton, castigat per la remuntada (a banda del toc al primer revolt, sortia des de l'última posició a la graella), tan sols ha pogut ser setè.

El proper gran premi, el quart de la temporada, serà a Rússia el diumenge 1 de maig.

stats