Hoquei patins
Esports 18/01/2013

El Barça dóna un pas de gegant cap als quarts de final de la Lliga Europea (5-3)

Els blaugranes han suat de valent per derrotar un Candelária molt ordenat a darrere i de retruc donen un cop de mà a l'Igualada

Jordi Graell
El Barça ha superat el Candelària

BarcelonaEl Barça ha derrotat el Candelária per 5-3 i d'aquesta manera encarrila pràcticament la classificació pels quarts de final de la Lliga Europea, situant-se provisionalment en la primera posició del grup A a l'espera del que faci demà l'Igualada contra el Quevert. Els blaugranes han superat el conjunt de les Açores en una segona part frenètica, després que al descans s'arribés amb un 1-1 que reflectia el poc joc que s'havia vist a la primera part i amb aquesta victòria afavoreixen també a l'Igualada, que en cas de guanyar en el partit de demà s'asseguraria matemàticament la classificació.

A la primera part els dos porters han tingut poca feina i el marcador no s'ha mogut fins al minut 12, quan Reinaldo García ha engaltat un fort xut des de fora l'àrea que s'ha colat per l'escaire. Semblava que s'arribaria al descans amb l'avantatge mínim pel Barça, però en l'últim minut de la primera part Mauro Fernández ha establert l'empat a un després de desviar un xut des de mitja pista de José Dantas.

A la segona part, el Barça ha començat a posar setge a la porteria defensada per Joao Ferreira i finalment ha obtingut recompensa, ja que primer Marc Torra amb una bona maniobra tècnica i poc després Pablo Alvárez, que ha aprofitat una bona assistència de Sergi Miras (que acabava d'errar un penal) al segon pal, han fet pujar un 3-1 al marcador que tot i que encara quedava força temps semblava encarrilar el partit pels blaugranes.

Però el Candelária no ha llançat la tovallola i en un tres i no res ha aconseguit tornar a col·locar les taules en el marcador gràcies a un gol de penal de Tiago Resende i a un xut llunyà de Montivero que ha sorprès Sergi Fernández.

En els últims minuts els dos equips han tingut opcions per endur-se la victòria, però una genialitat de Reinaldo García i un gol de falta directa de Marc Torra han decantat la balança a favor de l'equip blaugrana.