Esports 30/03/2018

El Polo tira de solvència per tombar l'Holcombe (4-7)

L'Herakles belga, que ha guanyat l'Atlètic (4-2), serà rival dels barcelonins en els quarts de final

Roger Requena
El Polo ha superat sense problemes l'Holcombe anglès

BarcelonaNo hi haurà enfrontament català en els quarts de final de l'EHL, la Copa d'Europa d'hoquei herba. Dels dos conjunts catalans participants en la competició, només el Polo ha estat capaç de superar la ronda del KO16. L'Atlètic, per la seva banda, no ha pogut amb l'Herakles, en un partit on tots dos conjunts han anotat dos gols, però la nova norma de l'EHL, que puntua amb dos punts els gols de jugada i amb un els de penal córner, els ha penalitzat, com ja li va passar a l'Egara a la fase prèvia. Els barcelonins s'enfrontaran aquest diumenge (17.15 h) als belgues.

El Polo no ha fallat en el partit que obria foc en la ronda de vuitens de final de l'EHL. Els barcelonins han superat amb solvència (4-7) un Holcombre que ha acabat pagant car l'excés de prudència. El partit ha començat amb domini dels homes de Carlos García Cuenca, que han disposat d'un penal i han estavellat una pilota al pal en un primer quart que ha acabat amb gol inesperat de Bandurak, després d'un córner, a sis segons pel final d'aquest període.

La diana dels anglesos ha arribat després de la primera i única errada defensiva d'un Polo que, malgrat veure's amb un 0-2 en contra d'inici, no ha tingut problemes per capgirar el marcador. Tot just començar el segon quart, un 'stroke' (penal directe) provocat per Alex Casasayas l'ha transformat Max Plennevaux, establint l'empat al marcador. Mentre l'Holcombe seguia esperant amb una defensa ordenada, el Polo els ha pagat amb la seva pròpia recepta: amb un penal córner a falta d'un minut pel descans, Borja Llorens ha donat avantatge per primer cop als barcelonins.

A la represa, i tot i anar perdent 2-3, el conjunt britànic seguia preferint resguardar-se, conscient que un gol de jugada al tram final els permetria posar-se novament per davant al marcador. L'aposta, però, no els ha sortit bé. El Polo no ha volgut especular i ha volgut més fins que ho ha aconseguit. Nano Ortiz i Casasayas han situat el 2-7 final en un últim quart on els anglesos han acabat ensorrant-se. Bandurak, en l'últim minut, ha escurçat distàncies amb un gol estèril en el que era el primer xut entre pals de l'Holcombe en el segon temps.

L'Atlètic cau per la nova norma del valor dels gols

Menys sort que el Polo ha tingut un Atlètic que, en un partit força més disputat i complex, ha acabat perdent contra un debutant en la competició, el Royal Herakles (4-2), en un partit on els vallesans han estat perjudicats per la nova norma en el valor dels gols: tots dos conjunts n'han anotat dos, però els dos de l'Atlètic han arribat de penal córner, obra de Roc Oliva, mentre que els de l'Herakles han estat a través d'una jugada.

El subcampió de la darrera lliga belga s'ha avançat ben aviat, quan només s'havia disputa un minut i mig de partit. Smith ha desviat una centrada amb un toc precís, convertint en gol la primera aproximació amb perill del partit. En la primera arribada que han tingut, l'Atlètic ha escurçat distàncies de penal. Ja al segon quart, l'àrbitre ha anul·lat un gol de l'Herakles en una jugada embolicada on dos rebots de defenses de l'Atlètic s'havien introduït la pilota en la seva pròpia porteria.

Els vallesans han sortit ben parats de l'acció, i han tingut en Marc Calzada, un autèntic salvador. El porter ha salvat dues bones ocasions abans del descans, amb l'Atlètic tenint més pilota, però l'Herakles generant més perill clar. A la represa, els de groc i negre han intensificat la pressió, però el premi ha estat per l'equip belga, que en una centrada per la dreta han anotat el 4-1. L'Atlètic ha gastat el seu dret a 'video umpire' en demanar falta en l'acció del gol, però l'àrbitre l'ha refusat. Amb presses, els vallesans han tornat a escurçar distàncies amb un segon gol de penal que els deixava a un gol de jugada d'enviar el partit a la ronda de 'shoot-out'. L'Herakles, però, ha sabut defensar bé l'avantatge, assecant a un Atlètic precipitat que no ha sabut trobar el camí a l'empat.

També en el KO16, el Kampong va derrotar el vigent campió, el Rot Weiss Köln (1-0), i s'enfrontarà diumenge al Racing Club de Bruxelles, que va protagonitzar la victòria més voluminosa de la jornada: 9-0 al Dinamo Kazan, l'únic conjunt rus de la competició.