HOQUEI SOBRE PATINS

Espanya guanya l'Europeu d'hoquei patins després de fer un viatge per jugar 105 segons

La final no va poder acabar-se ara fa 15 dies per culpa de l'huracà 'Leslie'

La Selecció espanyola femenina d’hoquei sobre patins va proclamar-se, finalment, campiona d’Europa per sisena vegada després d’un viatge d’hores per jugar tot just 105 segons. Espanya, amb un equip format gairebé integrament per jugadores catalanes, va imposar-se per 2-4 a les portugueses al darrer partit del torneig. Un torneig que havia acabat oficialment feia 15 dies, però va viure un final sorprenent per culpa del pas de l’huracà ‘Leslie’.

El passat 13 d’octubre, a manca de menys de dos minuts pel final del darrer partit del torneig, la llum del pavelló Mealhada,a Portugal, va marxar-se enmig del temporal, que va provocar desperfectes en les instal·lacions.El marcador també va deixar de funcionar en una jornada en que es va recomanar a la gent tornar a les cases i no ser a espais públics. En aquell moment Espanya guanyava per 2-3 un partit on empatant ja en feia prou per guanyar la corona europea per cinquena vegada consecutiva. Els problemes de calendari van provocar queixes i reunions on la Federació portuguesa va reclamar jugar els segons finals, per veure si podien fer dos gols i guanyar el torneig. Al final, el torneig no va poder acabar-se fins ahir, quan la selecció va tornar a Portugal per jugar els darrers 105 segons, temps suficient per una gran aturada de la portera Laura Vicente i un gol final d’Anna Casarramona , el 2-4 definitiu.

“Al final, aquesta final va allargar-se tant, que teniem moltes ganes de poder tancar la carpeta ja, ser campiones i celebrar-ho com toca”, explicava la porta Laura Vicente. “No ha estat còmode, però al final s’ha pogut guanyar el títol i podrem fer broma amb el pas dels anys” deia Casarramona, l’autor de l’únic gol en els darrers segons d’un partit que va començar fa setmanes amb dos àrboitres i va acabar, en canvi, amb un sol arbitre, ja que un dels dos estava malalt i no va poder fer el viatge fins a terres portugueses.