HOQUEI PATINS
Esports 23/03/2013

Un gol de penal de Marc Torra permet el Barça dormir a cinc punts del Liceo (0-1)

El Reus també guanya per 3-2 després de capgirar un resultat advers i es col·loca provisionalment com a tercer classificat de l'OK Lliga

Jordi Graell
El Barça ha guanyat a la pista del Vilanova

BarcelonaEl Barça s'ha imposat a la difícil pista de les Casernes de Vilanova gràcies a un solitari gol de Marc Torra des del punt de penal i d'aquesta manera els homes de Ricard Muñoz se'n van a dormir a cinc punts del Coinasa Liceo, que jugarà demà a la pista del SHUM Maçanet.

Tal i com indica el 0-1 final, el partit ha estat igualat en tot moment, ja que l'RDI Vilanova ha plantat cara al Barça durant els cinquanta minuts de joc. Tot i això, els primers en avisar han estat els blaugranes amb una pilota al pal de Marc Gual. Poc després, el mateix Gual ha tornat a gaudir d'una altra gran ocasió mitjançant un penal, però el porter Juanra De Moya ha aconseguit aturar-lo.

A continuació els àrbitres han assenyalat un altre penal, en aquest cas a favor dels vilanovins, però en dues ocasions Sergi Fernández ha aconseguit neutralitzar el llançament de Francesc Gil. I precisament al minut 12 amb un altre penal, en aquesta ocasió favorable al Barça, ha aconseguit avançar-se en el marcador el conjunt blaugrana, gràcies a una perfecta execució de Marc Torra. Aquest gol ha caigut com un gerro d'aigua freda en els locals, que han respirat en veure com anul·laven un gol a Mia Ordeig i com novament de Moya aconseguia aturar un penal. Tot i així, s'ha arribat a la mitja part amb l'avantatge mínim pels blaugranes.

A la segona part, els vilanovins han saltat a la pista amb el convenciment que podien aixecar el resultat, ja que encara quedava molt temps per almenys salvar un punt. Fruit d'aquesta intensitat, Jordi Creus ha aconseguit esgarrapar-li un penal al jove Jordi Gabarra. Abans que Francesc Gil dugués a terme l'execució del penal, el porter blaugrana Sergi Fernández s'ha mogut en dues ocasions, fet que li ha comportat rebre una targeta blava i deixar el seu lloc a Aitor Egurrola. I tot i que Egurrola també s'ha mogut durant l'execució del penal, quan l'àrbitre anava a advertir-lo Francesc Gil ha llançat i ha topat amb el cos d' Egurrola, però en aquesta ocasió els àrbitres han deixat continuar la jugada.

Els blaugranes han aguantat durant dos minuts la inferioritat numèrica, i tant un com l'altre equip haurien pogut augmentar el marcador, amb grans ocasions com una pilota al travesser de Marc Gual i una al pal de Jordi Creus. En els últims instants, els vilanovins han decidit prescindir del seu porter per tenir un jugador més de camp, però no ha servit de res i una targeta blava vista per Jordi Creus a dos segons pel final ha servit perquè Marc Torra tingués l'oportunitat d'augmentar el marcador amb una falta directa, però entre el pal i de Moya ho han evitat.

Pel que fa a l'altre partit disputat aquest vespre, el Reus Deportiu ha hagut de remuntar un 1-2 a favor del Blanes, que gràcies a dos gols de Francesc Bargalló semblava que podria fer saltar la sorpresa a la capital del Baix Camp, però finalment amb un gol de falta directa de Raúl Marín i un de Xavi Rubio a manca de nou minuts per la conclusió els reusencs s'han emportat el partit per 3-2 i es col·loquen provisionalment en la tercera posició de l'OK Lliga a l'espera del que faci el Moritz Vendrell demà en la seva visita a Sant Hipòlit de Voltregà.