TOUR 2011
Esports 04/07/2011

Thor Hushovd, un llançador de luxe

El campió del món i líder del Tour de França ha realitzat la inusual tasca de gregari, i no és el primer cop que ho fa

Albert Rabadan
2 min
Hushovd ha treballat com un més durant l'etapa

BarcelonaPerquè algun esprintador alci els braços a la línia de meta d'una etapa del Tour de França hi ha molts quilòmetres de feina dels gregaris en les hores anteriors. El realment estrany és que qui vesteix el mallot groc canviï els papers i faci la feina bruta. Això és el que està passant amb el noruec Thor Hushovd que, a més, és el vigent campió mundial.

El ciclista de Garmin-Cérvelo es troba en un equip d'un potencial molt superior al dels seus anteriors i ha de coincidir amb un home fins i tot més ràpid que ell: el nord-americà Tyler Farrar. Això fa que el director Jonathan Vaughters opti per fer de Hushovd un llançador de luxe, que ja va deixar en safata un triomf pel seu home ràpid a la segona etapa de la Tirrena-Adriàtica.

I si veure el mallot de l'Arc de Sant Martí fent de gregari ja sobta, avui ho ha tornat a fer vestit amb el mallot groc de líder del Tour de França. De nou, Farrar ha aconseguit alçar els braços, i ja és el cinquè cop a l'any que ho fa (ja ho va aconseguir dos cops a la Challenge de Mallorca, la citada de Tirrena i al ZLM Tour), mentre que el propi Hushovd tan sols ho ha fet un cop: a la Volta a Suïssa.

"No puc demanar més: m'ha preparat l'esprint el campió del món", resumia Farrar a la línia de meta. Ara el noruec es planteja tornar als seus orígens, escoltant ofertes d'equips francesos on pugui gaudir de més llibertat, però abans ja ha protagonitzat més d'un cop unes imatges, a més d'impactants, que porten una dosi d'esportivitat molt important.

stats