FÓRMULA 1
Esports 10/07/2011

La pluja impedeix saber si el canvi de reglament pot aturar Red Bull

Martí Molina
2 min
El Red Bull de Mark Webber supera el Ferrari de Fernando Alonso durant els entrenaments oficials de Silverstone.

Després d'un divendres passat per aigua, ahir era el dia escollit per saber si els canvis de reglament -limitar la sortida de gasos del motor quan el pilot no accelera- servirien per frenar l'hegemonia dels Red Bull a la Fórmula 1. Però la pluja va tornar a fer acte de presència al circuit britànic de Silverstone, aquest cop en els entrenaments oficials, i va fer impossible resoldre aquesta incògnita.

Els bòlids dissenyats per Adrian Newey van fer com sempre: obtenir la pole , com ja han fet als altres Grans Premis d'aquest any. En aquest cas va ser el torn de l'australià Mark Webber, que va superar el seu company d'equip per tres dècimes. "La pluja no ens ha permès saber com ens afectarà el canvi en el reglament, però és segur que el monoplaça no farà un gir de 180 graus. El cotxe continua anant molt bé", deia Webber.

Ahir, els dos Red Bull van distanciar-se de tots els pilots excepte de Fernando Alonso, que va situar el seu Ferrari tercer, a una dècima. Tanmateix, cal relativitzar el seu registre, perquè va ser dels que va anar ràpid a la primera part de la Q3, quan la pista estava gairebé seca. Però l'asturià no va amagar la seva satisfacció per haver retallat distàncies, ja que fins ara en cursa sempre havia estat a un segon. Tot i això, Alonso va voler tocar de peus a terra i va reconèixer que l'objectiu per a la cursa es limita a "acabar al podi".

A Jaume Alguersuari també el va perjudicar la pluja, ja que li va arruïnar la volta ràpida en la Q1 i es va quedar sense possibilitats de passar el tall. Però el pilot de Toro Rosso hi va buscar la part positiva -tindrà dos jocs de pneumàtics per estrenar- i es va marcar el repte de puntuar.

stats