15/09/2012

La independència i el Barça

2 min
La independència i el Barça

Molts són els temes de què podria parlar avui des de Madrid. Per una banda, tenim una ferida oberta encara en el cas de la tristesa de Cristiano Ronaldo. I una lluita interna pel poder entre el portuguès i Iker Casillas que té pinta d'acabar bastant malament. També és cert que Cristiano està molt enfadat amb el president perquè ha airejat que tot era un tema de diners i d'enveges i l'ha fet quedat molt malament davant l'opinió pública. Com també està enfadat el mateix Florentino, perquè li ha muntat tot aquest sidral i l'ha convertit en un pols públic des del moment en què no celebra els gols i declara als mitjans que està trist i que el club ja sap per què.

Però des del que va passar dimarts a Barcelona, el tema que se sent en tots els taxis, bars, asadores i tertúlies de Madrid és saber en quina lliga jugarà el Barça quan Catalunya sigui independent. I la seva resposta, gairebé per unanimitat, és que vagin a jugar la lliga catalana contra el Mollerussa (sí, no sé per què però aquest històric equip és dels més citats). Potser és només una sensació, però crec que a Catalunya anem un pas per endavant. Per una vegada hi ha coses més importants que el futbol. I el Barça, tot i la seva importància, no deixa de ser un tema col·lateral respecte a la importància de la reclamació d'un estat propi a Europa. Però a Espanya no entenen res. Res de res. Però no és culpa seva. Fa anys que el més important són els èxits de la selecció espanyola. De fet, gairebé és l'únic que tenen per celebrar, l'únic que els dóna alegries. I per això consideren tan important saber on jugarà el Barça quan Catalunya sigui un estat. Fins i tot, amenacen que si vol jugar la lliga espanyola ho ha de decidir el Parlament espanyol i que això tindrà com a conseqüència directa la impossibilitat de tenir seleccions catalanes.

Però un cop més no fan l'anàlisi en passiva. Perquè ¿què seria de la lliga espanyola sense el Barça? ¿Pagaria Àsia o Amèrica tants diners per una lliga on el Madrid guanya de llarg tots els campionats? En canvi, el Barça podria trucar a les portes de la lliga francesa, per exemple, que estarien encantats de veure com la seva competició puja d'interès a tot el món. D'interès i d'ingressos. I al Madrid, ja ens el trobarem a Europa.

stats