MOTOR
Esports 13/02/2014

Investiguen un suposat delicte fiscal al Circuit de Jerez

Segons publica el 'Diario de Jerez', les investigacions es van iniciar fa sis mesos per la denúncia d'un treballador

Efe
1 min
Jenson Button, durant els tests de pretemporada a Jerez / MARCELO DEL POZO / REUTERS

CàdisLa Fiscalia de Cadis, l'Agència Tributària i la Policia investiguen des de fa sis mesos una denúncia sobre un suposat delicte fiscal al Circuit de Jerez, segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació. El 'Diario de Jerez' publica aquest dijous que durant les investigacions, que es van iniciar per la denúncia d'un treballador, s'han dut a terme diversos registres, s'ha intervingut documentació i s'ha pres declaració a empleats.

L'objectiu és determinar si els anteriors gestors privats del Circuit de Jerez han portat una doble comptabilitat dels ingressos per entrades durant la celebració de, entre altres cites, Gran Premi d'Espanya de Motociclisme. Amb això, segons explica el diari, s'hauria evitat tributar a Hisenda per una part de la recaptació, en concret per algunes de les entrades del públic que se situa en la denominada 'pelousse', una zona de muntanya en ple circuit a la que no hi ha seients i per tant els espectadors no tenen entrada numerada.

Es tracta, segons han indicat a Efe les esmentades fonts, d'una investigació molt complicada i lenta i en què, malgrat els sis mesos d'indagacions, la Fiscalia de Delictes Econòmics de Cadis encara no ha determinat si interposarà o no denúncia.

Les investigacions s'estan fent a l'empresa privada Gestió Circuit de Jerez SL, que va explotar el Circuit durant 25 anys i fins fa tot just un any, quan Cirjesa –la societat pública participada en un 60 per cent per l'Ajuntament de Jerez i en un 40 per cent per la Junta d'Andalusia– va assumir-ne l'explotació directa.

stats