Futbol Català
Esports 11/10/2011

Llagostera i L'Hospitalet ja viuen la Copa del Rei

Els presidents de totes dues entitats s'han reunit a Barcelona per escalfar motors

àngel Garreta
3 min
Els dos dirigents amb les samarretes dels seus equips

BarcelonaEls presidents del Centre d'Esports L'Hospitalet, Miguel García, i de la Unió Esportiva Llagostera, Isabel Tarragó, han dinat avui plegats en una iniciativa de la pàgina web del club (uellagostera.com) i el Diari Ara, poc més de 24 hores abans que els dos equips es vegin les cares en el partit de la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, demà (19:30 hores) en terreny gironí. Al guanyador li tocarà la grossa amb un Primera Divisió de Champions o Europa League.

Com no podia ser d'una altra manera entre dos clubs que mantenen des de fa temps unes excel·lents relacions, la cordialitat i el bon humor han estat molt presents a la trobada. Tant García com Tarragó han destacat que "el més important és que el partit sigui una gran festa del futbol català. Som els dos únics equips catalans modestos que a dia d'avui seguim vius a la Copa del Rei, i qui passi tindrà premi".

El màxim responsable de l'equip riberenc apunta, això sí, que "és una veritable llàstima que ens hagi tocat enfrontar-nos entre nosaltres, perquè un quedarà eliminat". No obstant, tal com afegeix la presidenta dels gironins, "l'altra cara de la moneda és que un equip català tindrà el privilegi de jugar contra un rival 'europeu' a la quarta eliminatòria".

Miguel García no té rival preferit en cas de guanyar demà "qualsevol... menys el Barça!. Jugarien amb juvenils, estem molt a prop de Barcelona i no vindria massa gent, crec. En canvi, hi ha molt 'merengue' a Catalunya i el Madrid ens asseguraria una bona taquilla". Curiosament, els blancs són el rival que més li agrada a l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, mentre que a la seva dona, Isabel Tarragó li "és igual qui ens pugui tocar. El més important és que passar demà ens donaria molt prestigi esportiu i una injecció econòmica important. Per això, sense dubte, contra L'Hospitalet jugarem el partit més important de la història del nostre club".

La presidenta creu que "podem batre el rècord d'assistència al Municipal, xifrat en 1.200 persones el dia del Cerceda, a la passada promoció d'ascens. Penso que arribarem als 1.500 espectadors. ¿Esportivament? Els partits de Copa del Rei són diferents, un cara o creu, i l'equip està fent grans resultats. A la lliga les coses no ens van tan bé, però ens salvarem, segur. Estem tranquils perquè el joc és superior als resultats".

Per contra, el campionat de 'L'Hospi' està sent força bo. "Jo aspìro a estar entre els quatre primers al final de la lliga regular -assegura García- i a la Copa ens faria una il·lusió enorme jugar contra un gran del futbol espanyol. De tota manera, el que espero és que demà es vegi un bon partit, amb dues aficions entregades però esportives, i que guanyi el millor, si és possible nosaltres, és clar!". I acaba: "els clubs petits de Catalunya tenim poques oportunitats de treure el cap i aquesta n'és una. Hem d'aprofitar-la i oblidar per un dia que estem deixats de la mà de Déu per part de les institucions. Per cert, estaria bé que l'Ajuntament de Llagostera es bolqués en major mesura amb un club que porta cinc ascensos consecutius i que ha col·locat a la població en el mapa futbolístic no nomès català, sinó també estatal".

Gran expectació mediàtica

El fet de jugar-se el partit en dia festiu, de tractar-se dels dos únics equips catalans amateurs encara 'vius' a la Copa del Rei i el 'premi' que s'endurà el guanyador en la propera ronda han provocat una allau de peticions d'acreditació de mitjans de comunicació. Televisions, ràdios, premsa escrita, pàgines web i mitjans gràfics donaran testimoni de tot el que passi al Municipal de Llagostera a partir de les 19:30 de demà.

stats