MOTOR
Esports 12/03/2014

Isidre Esteve afronta el 2014 amb més ambició que mai

El pilot es marca un nou repte: "Ens marquem lluitar contra els cotxes amb el nostre bugui per intentar guanyar el títol absolut", diu el d'Oliana

Ara
2 min
Isidre Esteve, amb el seu copilot, Chema Villalobos / FÉLIX ROMERO

BarcelonaIsidre Esteve ha presentat aquest dimecres a la platja de la Nova Mar Vella de Barcelona el seu nou projecte esportiu per al 2014. El pilot d'Oliana participarà per segon any consecutiu en el Campionat d'Espanya de Ral·lis Totterreny amb l'objectiu de revalidar el títol estatal de la categoria de buguis i lluitar per la general de cotxes. Per afrontar aquest ambiciós repte, disposarà d'un 'side-by-side' més potent: un Polaris Ranger RZR XP1000 de l'equip KH-7 Polaris.

L'any passat, Isidre Esteve es va convertir en el campió d'Espanya de Ral·lis Totterreny en la categoria de buguis i aquesta temporada vol anar una mica més enllà. En una nova demostració del seu infatigable esperit de superació, el d'Olina aes marca un nou i ambiciós repte: "Sóc optimista per naturalesa i molt inconformista, pel que m'agrada trobar nous reptes que em motivin. Crec que la meva discapacitat no ha de ser cap problema per seguir lluitant per estar al davant en el món de la competició. Per això, aquest any ens marquem lluitar contra els cotxes amb el nostre bugui per intentar guanyar el títol absolut".

Per aconseguir-ho, el pilot lleidatà disposarà d'un Polaris Ranger RZR XP1000 amb els comandaments adaptats al volant i impulsat pel motor més potent que mai ha muntat un 'side-by-side': un 4 temps de 1.000 cc amb injecció electrònica de 4 vàlvules per cilindre, capaç de desenvolupar una potència màxima de 107 CV i d'accelerar de 0 a 80 km/ha 5,33 segons.

"Hem treballat molt aquest hivern i disposem d'un cotxe més potent i competitiu. Per descomptat que volem revalidar el títol de la categoria, però el nostre objectiu de veritat és pujar al podi amb assiduïtat i ser molt competitius en totes les curses. Polaris ha fet un pas endavant amb aquest bugui totalment nou: és més llarg i ample que el de l'any passat, pel que ha de ser més estable. També és més potent. Estem molt il·lusionats i convençuts que, si som regulars al llarg de tota la temporada, podrem aconseguir un bon resultat final", reconeix Isidre Esteve.

Al costat de la faceta esportiva, el projecte també té una important vessant social, ja que Esteve està desenvolupant a través de la seva fundació el Coixí Intel·ligent, un dispositiu ideat per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de mobilitat i evitar les llagues als glutis que apareixen com a conseqüència d'estar moltes hores assegut.

Aquesta temporada, el pilot de l' equip KH-7 Polaris estrenarà una nova evolució del coixí amb una clara finalitat: "Després del gran treball realitzat l'any passat, el Coixí Intel·ligent està ja en la fase final i ens hem proposat portar-lo al mercat abans d'un any. Des de la Fundació Isidre Esteve crearem un centre especial de treball, on persones amb discapacitat realitzaran tot el procés de muntatge i construcció. El coixí ja funciona bé encara que les curses són el banc de proves idoni per evolucionar i perfeccionar-lo. Aviat moltes persones podran utilitzar-lo per millorar la seva qualitat de vida".

stats