22/12/2014

El jardí privat del Barça

BarcelonaKarabatic i Saric no van rebre la nit de divendres el premi al millor jugador de l’última Lliga Asobal, títol que van compartir, a la gala de Lleó. Karabatic tenia febre, i Saric, mal d’esquena, motiu pel qual no van anar a rebre el premi. 48 hores després, tots dos van demostrar com és de merescut, aquest premi. Karabatic, amb 7 gols, va trencar sempre que va voler la defensa del Fraikin Granollers a la final de la Copa Asobal. I Saric va aturar dos penals que haurien significat l’empat, quan l’equip granollerí encara lluitava.

El Barça de Xavi Pascual va guanyar la seva desena Copa Asobal, la quarta consecutiva, en superar per 37-26 el Fraikin. L’equip vallesà tenia com a gran objectiu competir, intentar buscar les pessigolles a un equip massa superior, ara mateix. El Barça juga a una lliga diferent, destrossant els rivals amb el talent dels seus homes o amb el fons d’armari. El Fraikin va caure dignament, però a la segona part la final es va trencar, ja que els homes de refresc de l’equip de Xavi Pascual, com Sigurdsson o el jove Jallouz, van mantenir el nivell competitiu que els vallesans ja no podien tenir.

La reedició de la final de l’any passat, freda a la graderia, va viure un primer temps amb moltes errades. El Barça, a mig gas, anava per davant. I el Fraikin, precipitat, intentava somiar. Ferran Solé, magnífic, va oferir un recital de llançaments de tot tipus i va acabar com a màxim golejador de la final amb 8 gols. Però els dos cops que el Fraikin va tenir un penal per empatar el partit (amb 10-9 i 14-13 al marcador), l’ombra de Saric es va fer massa gran. El Fraikin s’hi deixava la pell però cada cop que s’acostava una mica, el Barça es posava seriós, pispava dues pilotes i feia gols a la contra. L’equip de Pascual, amb dues velocitats, ara corria o ara s’encomanava a la connexió Karabatic-Rutenka (7 gols per cap), dos genis amb la capacitat de trencar el defensa rival.

Al descans, l’equip blaugrana guanyava per 17-13. El Fraikin, amb tot l’orgull del món, va mantenir-se viu fins a l’equador de la segona part, amb bons llançaments des dels 9 metres però massa pilotes perdudes. Però de mica en mica van fallar les forces. El Barça va clavar un parcial de 6-0 que va trencar la final, escapant-se i començant a donar minuts als jugadors menys habituals.

El Barça va acabar celebrant la Copa amb la satisfacció de la feina ben feta. Ja suma quatre títols aquesta temporada: el Mundial de Clubs, la Supercopa d’Espanya, la Copa Asobal i la Supercopa de Catalunya. El Fraikin, d’altra banda, col·lecciona subcampionats, un petit consol com a premi per la feina ben feta.