Motor - Dakar 2019
Esports 09/01/2019

Joan Barreda abandona el Dakar

El pilot no ha pogut tornar a pujar d'un barranc. De Soultrait guanya l'etapa i Quintanilla és el nou líder

Nuria García
2 min
Joan Barreda

BarcelonaJoan Barreda ha abandonat el Dakar 2019 a la tercera etapa. El pilot de Torreblanca, que liderava la classificació general, ha caigut per un barranc i no ha pogut tornar a la pista. Barreda ha intentat trobar la sortida durant més d'una hora, però finalment ha llançat la tovallola i ha hagut de ser evacuat en helicòpter. "He intentat girar cua i sortir, però no hi havia manera. Després he anat més avall per buscar alguna alternativa, però ha sigut impossible", ha dit Barreda, que suma quatre abandonaments en les nou participacions que acumula al Dakar.

La tercera etapa l'ha guanyada el francès de Yamaha Xavier de Soultrait, que s'ha imposat per primer cop en una etapa del Dakar després de creuar la línia de meta 15 segons abans que Pablo Quintanilla. El xilè, amb l'abandonament de Barreda, és el nou líder de la general. L'especial d'aquest dimecres, de fet, ha estat dura per a la majoria de pilots. I és que molts han tingut problemes. Pedrero, per exemple, té problemes al quilòmetre 72 de l'especial, on està intentant reparar la moto per continuar endavant. Matthias Walkner, el guanyador de l'etapa de dimarts, s'ha despistat a l'inici de l'especial i s'ha emportat Toby Price i Ricky Brabec, que han perdut més de vint minuts en aquesta etapa. De fet, Walkner ha estat a punt de caure en el mateix parany que Barreda, però ha vist la trampa abans de donar gas i ha pogut girar cua.

Així, De Soultrait ha guanyat l'etapa per davant de Quintanilla (Husqvarna) i de Benavides (Honda). Adrien van Beveren (Yamaha) ha estat quart, seguit de Sam Sunderland, la primera KTM del dia. Oriol Mena ha acabat vuitè mentre que Laia Sanz ha completat l'especial en el vintè lloc, a 40.38 minuts de De Soultrait. Pel que fa a la general, Quintanilla la lidera per davant de Benavides (a 11.23) i Sunderland (a 12.12). Oriol Mena segueix sent el millor català (és 12è, a 36.03 de Quintanilla) mentre que Laia Sanz escala fins a la 19a posició, a 1 hora, 19 minuts i 49 segons del capdavant.

Sainz, sense opcions. Al-Attiyah, de nou líder

Pel que fa als cotxes, la sort també ha girat l'esquena a Carlos Sainz. El guanyador del Dakar 2018, amb el català Lucas Cruz de copilot, ha trencat la suspensió davantera esquerra i s'ha quedat aturat durant més de tres hores quan l'especial tot just havia començat. Tot i que ha pogut reprendre la marxa, el madrileny ha perdut en la tercera etapa totes les opcions de revalidar el títol. Tampoc ha tingut una etapa plàcida Giniel de Villiers: un problema mecànic en el seu Toyota també l'ha allunyat del triomf final. La victòria ha sigut per a Stéphane Peterhansel, que ha completat l'especial amb un temps 3 minuts i 26 segons més ràpid que Nasser al-Attiyah, que aquest dimecres ha quedat segon i passa a encapçalar la general. Nani Roma ha estat cinquè i és quart de la general, a 12.02 d'Al-Attiyah.

El la categoria de 'side by side', la victòria d'etapa va ser per al català Gerard Farrés, que suma el primer triomf en una especial d'aquesta categoria. Chaleco López va ser segon i ara passa a encapçalar la general.

stats