Esports Jocs Olímpics 26/07/2021

Segona decepció en 24 hores per a Mireia Belmonte

La badalonina queda fora de la final d'uns 1.500 metres dominats per Ledecky

2 min
Mireia Belmonte

Si diumenge a la matinada Mireia Belmonte va quedar a un pam de guanyar la seva cinquena medalla olímpica, amb una actuació magnífica a la final dels 400 estils, ahir a la badalonina li va sortir creu. Belmonte no va poder accedir a la final dels 1.500 metres lliures, i ara només li queda una bala si vol tornar del Japó amb un nou metall olímpic, els 800 metres lliures, prova on nedarà les sèries aquest dijous. 

[L’equip d’esports de l’ARA té en marxa un minut a minut dels Jocs Olímpics de Tòquio. Clica aquí per estar al dia de com avança la jornada!]

En l’estrena dels 1.500 metres lliures al programa olímpic femení, Belmonte ha acabat amb el 15è millor temps a les semifinals, un 16:11.68 massa allunyat de les favorites. De fet, la catalana va quedar a 12 segons de la finalista amb pitjor temps, l’australiana Kish Melverton. A la final, per cert, la gran favorita serà la nord-americana Katie Ledecky. Tot just quatre hores després d'haver perdut per primer cop una final individual en uns Jocs (va ser derrotada per l’australiana Ariarne Titmus als 400 lliures), Ledecky va batre el rècord olímpic dels 1.500 amb un temps de 15:35.35 minuts. Després d'obtenir la plata als 400 lliures, ara la nord-americana vol guanyar l’or als 200, 800 i 1.500 metres. Si ho fa, arribarà a les vuit medalles d’or olímpiques.

També a la jornada de natació d’ahir, la barcelonina África Zamorano no va poder accedir a les semifinals dels 200 metres estils després de quedar sisena a la seva sèrie de classificació. La nedadora del CN Sant Andreu va aconseguir el 20è temps global d’un total de 27 participants. Ara se centrarà en preparar els 200 metres esquena, la seva especialitat. En canvi, sí que va treure el cap a la final el nedador mallorquí Hugo González a la final dels 100 esquena. És tot just la segona final de la delegació espanyola fins ara a la natació.

I si Ledecky aspira a més medalles en categoria femenina, en homes el seu compatriota Caeleb Dressel ja té la primera de les 6 medalles a què aspira, en aquest cas gràcies al relleu dels Estats Units dels 4x100 metres, que va imposar-se a Itàlia i Austràlia. També va revalidar el títol olímpic el britànic Adam Peaty, en aquest cas als 100 metres braça. 

stats