Golf
Esports 21/06/2021

Jon Rahm entra a la història del golf

El golfista basc conquista el seu primer Obert dels Estats Units

Àlex Gozalbo
3 min
Jon Rahm

BarcelonaEl golfista Jon Rahm va conquistar el primer Obert dels Estats Units amb un espectacular final de dos birdies en els últims dos forats del recorregut de Torrey Pines, als afores de San Diego, Califòrnia, seu aquesta setmana del tercer gran de l'any. "Costa de creure que fa un parell de mesos era a l'hospital amb el Kepa veient l'Athletic Club jugant la Copa del Rei. Després vaig anar corrent al Màsters i el vaig jugar bé. El PGA el vaig tornar a jugar bé i havia de ser un dia especial com aquest", va dir Rahm recordant els últims mesos des del naixement del seu primer fill Kepa, a l'abril.

"Amb tot el que ha passat, tenir aquest dia per a la família crec que ens feia falta. Aquest triomf és per a la meva família. Hi ha molta gent que ho ha passat fatal. Corti hauria estat segurament el periodista més feliç de món", va dir Rahm en record del difunt periodista esportiu d'El Correo José Manuel Cortizas, mort per covid-19 a principis de 2021.

Després de guanyar el seu primer gran torneig amb un cop d'avantatge sobre el sud-africà Louis Oosthuizen (-5), Jon Rahm (-6) recordava els putts que practicava de petit pensant en guanyar un US Open. "Sent molt de Bilbao, et diria que, esclar, que estava segur que guanyaria. No és que sigui una persona presumida, però sempre he tingut confiança i m'he cregut el que puc aconseguir ", va comentar el golfista de Barrika.

Jon Rahm

"Sempre tenia esperança, creia i sabia que podia ficar-los", va dir després de fer dos espectaculars putts de birdie en els dos últims forats. "Són putts del putting green de Larrabea (el camp de golf on va començar a jugar) amb greens que boten. Els he tirat milers de vegades i avui era aquest mateix nen que somiava guanyar un gran", va explicar Rahm, que procura donar suport al golf infantil. "Per als que siguin com jo, que tinguin aquesta ràbia que els ajuda a jugar a golf. Cal saber qui ets en el camp de golf, però no deixis que afecti la persona que ets fora de camp. Tant de bo hagués entès com canviar abans, però ha passat com havia de passar. En el meu cas el naixement del meu fill m'ha ajudat a canviar molt, a continuar tenint aquesta ràbia i aquesta competitivitat, però amb una mica més de serenitat ", va explicar Jon Rahm aconsellant els més joves.

"He treballat moltíssim per intentar millorar això, i arriba el moment que un dia et mires al mirall i notes el canvi. No estic gaire orgullós de moltes coses que he fet en el camp de golf, però sense aquests moments no m'hauria transformat en el jugador que soc ara", va explicar reflexionant sobre el procés mental que l'ha portat a guanyar el seu primer major. "Soc un gran creient del karma. Això no ho he dit a ningú. L'altre dia vaig agafar una cosa de la meva taquilla i em vaig trobar amb una caixa amb el Premi Seve Ballesteros al millor jugador de l'European Tour. I vaig sentir que passaria alguna cosa. Sé que aquest trofeu significava molt per a ell", va dir Jon Rahm, que se suma als espanyols guanyadors de grans com el difunt Ballesteros, el guipuscoà José María Olázabal i el castellonenc Sergio García.

"És un orgull guanyar aquest torneig. Això és per a tots els que m'han ajudat: Eduardo Celles, Jorge Losada, la Reial Federació Espanyola de Golf ", va comentar Jon Rahm, que es va fer gegant a Torrey Pines amb el primer US Open i la tornada al número 1 del golf mundial.

stats