Esports 28/01/2021

De Jong, el nou ‘killer’ de Koeman

El migcampista neerlandès ha marcat quatre gols en els últims set partits

i
MARTÍ MOLINA
1 min
Frenlie de Jong / EFE

Barcelona“De Jong havia de donar més a l’equip, necessitava ajudar en la part ofensiva i marcar gols. No n’hi havia prou que en fes un per temporada”, deia Ronald Koeman després de la victòria al camp del Rayo. L’entrenador destacava el bon paper del migcapista, que va tornar a ser decisiu al marcar el gol de la victòria. Una nova diana d’un futbolista en ratxa, que ha fet un pas endavant i ja porta cinc gols aquesta temporada, quatre d’ells anotats en els últims set partits.

Aquesta ratxa no és casualitat, perquè va ser una exigència de l’entrenador del Barça al seu compatriota. “Havia de donar-nos més coses en atac. Vaig parlar amb ell d’això, d’ajudar més en la part ofensiva”. I dit i fet. “Ara és més complet, perquè no només intenta ajudar Busquets a construir des de darrere. També té aquella profunditat i la capacitat d’arribar a l’àrea en el moment just, crear ocasions i, sobretot, marcar-les”, afegia Koeman.

De Jong, també satisfet perquè ara, “a part de marcar”, considera que juga “millor”, va carregar-se l’equip a l’esquena i va liderar la remuntada a Vallecas per passar als quarts de final de la Copa. Una versió nova que contrasta amb la que fins ara havia ofert al Barça, des que va arribar l’estiu del 2019. En els primers 52 partits només havia vist porteria en tres ocasions. El futbolista és un fix a l’onze titular de Ronald Koeman: ha jugat 27 partits i en 25 ho ha fet com a titular. A més, de les vegades que ha sortit d’inici només ha sigut substituït en tres ocasions.

stats