Esports 15/09/2018

Kilian Jornet guanya a Escòcia el Campionat del Món de 'skyrunning'

El corredor català ha confirmat el triomf en imposar-se a la cursa Ring of Steall

Kilian Jornet s'ha proclamat campió del món de Skyrunning al guanyar la Ring of Steall Race

BarcelonaKilian Jornet ha aconseguit el Campionat del Món de Skyrunning després d'imposar-se a la cursa Ring of Steall, a Kinlochleven (Escòcia). Jornet ha completat la prova amb un temps de 3 hores i 4 minuts, i ha establert un nou rècord de la cursa rebaixant en 20 minuts l'anterior millor registre.

Aquesta cursa és una competició biennal que organitza la Federació Internacional de Skyrunning. Jornet va guanyar-la el 2010 per primer cop en la categoria de Skymarathon, i el 2014 va repetir fent doblet amb la mateixa categoria i la de quilòmetre vertical. Enguany s'ha disputat la quarta edició d'aquesta prova, que designa un campió del món per cada disciplina superior de 'skyrunning'.

Jornet ha superat en 40 segons l'italià Nadir Maguet i en 3 minuts i 10 segons el noruec Stian Angermund. La prova tenia un recorregut de 29 quilòmetres, amb 2.500 metres de desnivell positiu. El triomf de Jornet arriba només dues setmanes després que s'hagués hagut de retirar de la Ultra Trail del Montblanc a causa d'una picada d'abella.