Esports 06/06/2011

Els joves pilots de casa ja són alguna cosa més que una promesa

Martí Molina
2 min
Aleix Espargaró i Marc Márquez celebren el podi aconseguit a Montmeló amb Stefan Bradl.

Montmeló.El Gran Premi de Motociclisme de Catalunya va permetre comprovar que els joves pilots catalans són alguna cosa més que una simple promesa. El podi de Maverick Viñales a 125, i els de Marc Márquez i Aleix Espargaró a Moto2 auguren que el futur del motociclisme català està en bones mans. Són pilots joves que tenen les primeres oportunitats al Mundial, i que no les estan desaprofitant.

L'èxit més matiner va ser el de Maverick Viñales. L'empordanès, de només 16 anys, i que aquesta temporada debuta a la categoria petita, arribava a la prova després d'imposar-se sorprenentment a Le Mans; i ahir va demostrar que aquell resultat no va ser pas per casualitat. Viñales va ser el més ràpid a la sortida i va liderar la cursa a les primeres voltes, arriscant amb la pista encara molla i imposant un ritme impossible de seguir. Però els pneumàtics li van dir prou i no va tenir més remei que abaixar el ritme fins a creuar la línia de meta tercer, tot i que va ser finalment segon per la penalització de Johann Zarco.

El pilot francès va arribar el primer després de superar Nico Terol en una maniobra il·legal a la línia de meta i els comissaris el van penalitzar amb vint segons; donant la victòria final a Terol.

A Moto2, Marc Màrquez va protagonitzar la remuntada més espectacular. Després d'una mala sortida que el va deixar a la 10a posició, el de Cervera va agafar el ritme ideal i de mica en mica va anar superant pilots fins a arribar al segon graó del podi. Com també va ser excel·lent la carrera d'Aleix Espargaró, que no va desaprofitar l'oportunitat de sortir des de la primera fila de la graella per situar-se en el grup capdavanter i acabar 3r, una posició que no va poder millorar per culpa del pneumàtic del darrere, que estava molt malmès als últims revolts de la prova, però que li va servir per pujar en un podi per primera vegada d'ençà que és pilot del Mundial de motociclisme.

Tots dos es van beneficiar de la caiguda de Julián Simón -envestit pel darrere pel turc Kenan Sofuoglu-, que va acabar amb el pilot de Toledo a l'hospital, amb una fractura de tíbia i peroné a la cama dreta.

stats