OPERACIÓ GALGO
Esports 12/01/2011

El jutge arxivarà el cas Alberto León

Albert Solé
1 min

BarcelonaEl jutjat madrileny que instrueix l'operació Galgo sobre una presumpta xarxa de dopatge haurà d'arxivar la causa oberta sobre l'exciclista Alberto León, que dilluns va ser trobat mort al seu domicili de San Lorenzo del Escorial, a Madrid.

Aquest és el tràmit habitual en els processos judicials en què mor l'imputat, ja que no es poden emprendre accions penals contra una persona morta. Tot i això, abans que el jutjat procedeixi a declarar el sobreseïment de la causa respecte a Alberto León, hi hauran d'incloure les diligències obertes sobre la seva mort i l'informe del forense sobre l'autòpsia practicada al cadàver.

Alberto León, exciclista de muntanya que arran de l'Operació Galgo estava en tràmits de separació de la seva dona, amb la qual tenia dos fills, estava imputat per un delicte contra la salut pública per tràfic d'estupefaents i, segons les investigacions, era el presumpte subministrador d'algunes de les substàncies dopants il·legals que oferia la trama.

Jesús Manzano, excompany de León en l'equip Coronas, va ser l'home que va fer les denúncies que van permetre a la Guàrdia Civil obrir l'operació Puerto i l'operació Galgo. "Sabia que León estava passant un moment difícil però la seva mort m'ha afectat, sempre afecten aquestes coses", va comentar ahir Manzano. Respecte a les seves denúncies, va afegir: "Si no hagués arribat a parlar en aquell moment, potser ara no se sabria res del que estava passant. El temps m'ha donat la raó".

stats