Esports 18/02/2021

L’eliminació de la Champions costa més de 10 milions

i
Martí Molina
2 min
Instant que el PSG marca el tercer gol contra el Barça

BarcelonaLa derrota del Barça contra el París Saint-Germain (1-4) en l’anada dels vuitens de final de la Champions no només té un component esportiu. En cas que es confirmi l’eliminació, fet que sembla molt probable, l’entitat blaugrana deixaria d’ingressar més de 10 milions d’euros, el premi econòmic per avançar ronda en la màxima competició europea de clubs.

La xifra és aproximada perquè aquesta temporada la UEFA, a diferència del que havia fet habitualment, no ha detallat els ingressos dels clubs per superar les diferents fases del torneig. Es tracta d’una quantitat que l’any passada estava xifrada en 10,5 milions però que l’organisme volia revisar a la baixa tenint en compte els efectes de la pandèmia a nivell d’ingressos, que també han afectat els drets televisius, i encara no l’ha fet pública.

En qualsevol cas, a aquests diners s’hi haurien d’afegir els que el Barça deixaria de cobrar dels seus patrocinadors, ja que alguns contractes tenen clàusules variables en funció del rendiment esportiu, expliquen des de l’àrea econòmica, que no dona més detalls de la xifra que pot arribar a suposar.

Aquesta circumstància suposarà un nou entrebanc per a les finances del club, molt tocades per la pandèmia. En el pressupost d’aquest curs s’esperava arribar als 828 milions d’ingressos, comptant que a nivell esportiu es quedava segon a la Lliga, es guanyava la Copa i s’arribava als quarts de la Champions. I, també, que es podria obrir el Camp Nou al públic abans d’acabar el curs. Entre una cosa i l’altra, la caiguda d’ingressos d’aquesta temporada es calcula que estarà per sobre dels 300 milions d’euros.

L’única part positiva -sempre parlant en termes econòmics-és que el Barça també s’estalvia diners en concepte de primes als futbolistes. Alguns contractes, com el de Leo Messi -segons va detallar El Mundo -, inclouen clàusules per avançar ronda a la Champions. L’argentí ingressa 1,6 milions per aquest concepte. De tota manera, la suma de les primes als futbolistes està per sota del premi que pagaria la UEFA per arribar als quarts de final.

stats