FÓRMULA 1
Esports 01/09/2019

Leclerc inicia la seva història amb la victòria a Spa

El de Ferrari s’estrena en un primer lloc a la Fórmula 1 per davant de Hamilton

Gonzalo Romero
2 min
Leclerc inicia la seva història amb la victòria a Spa

BarcelonaCharles Leclerc va començar a justificar ahir la condició de futur campió amb la seva primera victòria a la Fórmula 1 al Gran Premi de Spa-Francorchamps. El pilot de Ferrari ha trigat a estrenar-se, però va fer-ho manant, sent el millor de tot el cap de setmana entre els entrenaments lliures, la pole de la classificació i la cursa, sense cedir terreny davant Lewis Hamilton. El monegasc, de 21 anys, va endur-se el duel entre pilots fent-se respectar, aprofitant el bon rendiment del seu cotxe sobre el traçat belga. La seva victòria és una bombona d’oxigen per a l’escuderia italiana. És l’única que ha celebrat aquesta temporada, i assenyala directament Sebastian Vettel, ahir quart, que segueix perdent galons de líder. L’alemany sembla que s’allunyi definitivament d’aquella imatge de guanyador que va fer-se a Red Bull.

El canvi de cotxe el penalitza i també mostra les carències del seu estil. L’espectacle d’ara és pels més ràpids i pels atrevits. El model Max Verstappen és tan vistós com condemnable. L’holandès pren les decisions des del seu egoisme esportiu. Kimi Räikkönen va recordar-li ahir que formar part de la Fórmula 1 implica una actitud exemplar que no té. L’excampió va deixar KO Verstappen en el primer revolt del circuit, tancant-li l’angle de gir després d’una mala sortida del de Red Bull. En la part posterior, Carlos Sainz es quedava quiet i Leclerc, Hamilton i Vettel lluitaven per les dues primeres posicions. Va ser la primera vegada que el monegasc feia la seva cursa. Ni el safety car per l’accident de Verstappen va penalitzar-lo. La dedicatòria final a Anthoine Hubert, mort dissabte en el Gran Premi, va acabar de donar valor al moment de glòria de Leclerc: “La meva primera victòria l’hi dedico a ell. Hem crescut junts, vam fer la primera cursa junts”, va dir.

Hamilton, més líder

Lando Norris va estar a punt de donar la sorpresa. Va rodar cinquè tota la cursa fins a l’última volta. Que el seu cotxe s’aturés va rematar el drama de McLaren, que segueix evidenciant que els seus cotxes no són fiables. Alexander Albon va ocupar el cinquè lloc i Sergio Pérez va ser sisè, per davant de Daniil Kvyat i l’alemany Nico Hülkenberg. L’exhibició de Leclerc a Bèlgica va servir per explicar un relat diferent del Mundial. El campionat s’està quedant sense emoció. Hamilton estava ahir satisfet amb el seu segon lloc. Que Verstappen no hagués puntuat tenia el mateix valor que pujar a la primera posició del podi. El pilot britànic comença a encarrilar el seu sisè títol de Fórmula 1 des del lideratge, molt seu: té 268 punts, 65 més que Bottas, i augmenta l’avantatge amb Verstappen fins als 87.

stats