Apunts en calent
Esports 28/01/2021

Lenglet necessita Piqué (i també Eric García): els apunts en calent del Rayo-Barça

El central francès, retratat al gol dels madrilenys a Vallecas, ha perdut el seu millor nivell

2 min
El Barça guanya a Vallecas.

BarcelonaAdaptació completada. El Barça hauria d'haver golejat al camp del Rayo Vallecano, però va acabar patint per passar ronda a la Copa per culpa de la falta d'encert pròpia i de les aturades del porter local. La reacció després de l'1-0 cal apuntar-se-la a Alba, que va millorar un insuficient Junior per la banda esquerra, però també a De Jong i a Messi. El 10, titular després de complir sanció, va fer el primer gol blaugrana després d'una assistència de Griezmann prèviament patrocinada per l'holandès, que va fer la diana del triomf. Una més per a l'ex de l'Ajax, que no només va aparèixer a l'àrea –com ve sent habitual–, sinó que va estar omnipresent al mig del camp. Cal apuntar-li a Koeman la seva explosió.

Un altre retrat. Mentre els candidats a la presidència del Barça debaten sobre si es pot fitxar o no Eric García abans de diumenge, Lenglet continua demostrant que s'hauria d'aplicar molt per no perdre la titularitat en benefici del central de Martorell, que arribaria amb ganes de reivindicar-se i d'acumular motius per anar a l'Eurocopa. El rendiment de l'exsevillista ha caigut des de la lesió de Piqué i, quina casualitat, des que va renovar com a blaugrana. Contra el Rayo, Araujo el va tornar a corregir diverses vegades i va sortir a la foto del gol local, fruit d'una gran jugada d'Álvaro, que li va treure avantatge en carrera en molt poc espai. S'entén el neguit de Koeman: Lenglet necessita competència.

Un penal com una casa de pagès. Ai, si els àrbitres fessin zona mixta després dels partits... O si concedissin entrevistes de tant en tant. Així podrien explicar per què ni tan sols amb el VAR, una eina que és fantàstica si es fa servir bé, són capaços d'assenyalar penals tan clars com el que va patir Trincao al minut 8. Catena va fer caure el portuguès quan intentava segar-li la pilota en una posició de perill. Estaria bé saber què li va dir González Fuertes, l'àrbitre que estava a Las Rozas amb moltes pantalles al davant, a Cuadra Fernández, que a la primera no va veure res punible, per ni tan sols instar el seu company a revisar l'acció. Però esclar: formen part d'un col·lectiu que només s'expressa a cop d'acta.

El millor Trincao. No li hauria anat malament al Barça tirar un penal per mirar de compensar els dos que va fallar la setmana passada a Cornellà. Tampoc li sobrava a Trincao provocar una pena màxima en la seva segona titularitat seguida a la Copa. Tot i això, val a dir que a Vallecas l'ex del Braga va fer segurament el seu millor partit amb la samarreta del Barça. Va obrir el camp, com se li demana a un extrem (encara que jugui a cama canviada) i va superar el lateral del Rayo quasi sempre que el va encarar. Diumenge farà un any dels 31 milions que el club va pagar per ell a instàncies de Jorge Mendes. El seu paper contra el Rayo no explica la dinerada, però pot ser un bon punt de partida.

stats