Barça
Esports 14/03/2019

Sis detencions en una jornada de tensió abans del Barça-Olympique

El Servei d’Emergències Mèdiques atén vuit persones, entre les quals tres mossos

T.p. / à.g. / A.n.
3 min
Sis detencions en una jornada de tensió abans del Barça-Olympique

BarcelonaEls radicals del Lió i del Barça portaven dies amenaçant-se a les xarxes. I malgrat el gran desplegament dels Mossos d’Esquadra van passar de les paraules als fets en un dia de tensió a Barcelona. La jornada va acabar amb sis detencions d’aficionats de diverses nacionalitats: tres polonesos i dos espanyols, a més d’un sisè detingut la nacionalitat del qual no va transcendir. A més de les sis detencions, el Servei d’Emergències Mèdiques va confirmar que va atendre vuit persones per incidents ocorreguts abans de l’inici del partit, tres de les quals eren mossos d’esquadra.

La tensió de la jornada d’ahir ja va ser palpable des del migdia. A les 12.30h, a la plaça d’Osca, al barri de Sants, entitats d’esquerra i antifeixistes havien convocat una manifestació en resposta a la convocatòria d’aficionats radicals del Lió per concentrar-se en aquesta zona força hores abans de la disputa del partit. Els Mossos d’Esquadra van vigilar la convocatòria de les entitats d’esquerra i antifeixistes, que va transcórrer sense incidents, i van identificar un grup d’extrema dreta local -també els va confiscar bats de beisbol- que volien aprofitar la situació per agredir els militants antifeixistes. Alguns dels identificats, militants de moviments unionistes, són prou coneguts per les autoritats, ja que han sigut detinguts en nombroses ocasions. Mentre els Mossos controlaven la zona de Sants, la major part de seguidors del Lió van traslladar la seva convocatòria a la plaça d’Artós, a Sarrià, on van encendre bengales, es van dedicar a consumir begudes alcohòliques i van cantar consignes ofensives com “Puta Barça i puta Catalunya”, a més de dedicar botifarres als Mossos d’Esquadra i molestar els veïns del barri. Els aficionats radicals de l’Olympique de Lió mantenen una relació d’amistat amb els ultres de l’Espanyol i el Madrid. De fet, durant tot el dia es van veure radicals blanc-i-blaus amb els francesos, que van mostrar material dels Ultras Sur madridistes al Camp Nou.

Baralla a la zona de la rambla Badal

Poques hores després, a la zona de l’avinguda de Madrid, a prop del Camp Nou, cinc aficionats francesos van ser agredits amb objectes contundents i gas pebre, i un d’ells va acabar hospitalitzat amb cops al cap. Poc després d’aquests fets es va produir una baralla a la zona de la rambla Badal, que va acabar amb la detenció de tres aficionats de nacionalitat polonesa que acompanyaven els seguidors radicals francesos i dos més, de nacionalitat espanyola, que eren seguidors del Barça. La baralla va acabar amb tots els implicats atesos pels serveis mèdics i posteriorment van passar a disposició dels Mossos d’Esquadra.

Un detingut a Joan XXVII

Agressió a un mosso d’esquadra

El dispositiu de seguretat especial coordinat pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana havia estipulat que l’entrada dels aficionats de l’Olympique de Lió al Camp Nou seria per l’accés 21 i una hora abans de l’obertura de portes a la resta d’aficionats (18.30 h). En el seu recorregut, on no van faltar els càntics i les bengales de fum vermell i blau (els colors de l’Olympique de Lió, juntament amb el blanc), diversos aficionats van fer caure una tanca metàl·lica a l’avinguda Joan XXIII, davant de l’edifici de la Maternitat. Un dels aficionats radicals que va intervenir en aquesta acció, quan estava a punt de ser neutralitzat per la policia, hauria colpejat a la cara un mosso d’esquadra -concretament a la cella-, la qual cosa va provocar la sisena detenció de la jornada d’ahir.

Un cop dins de l’estadi els aficionats més radicals del conjunt francès no en van tenir prou i van llançar monedes des de la tercera graderia, a banda d’altres objectes, com les banderoles que duien amb els colors del seu equip. Diversos aficionats del Barça es van queixar d’aquest fet, que ja s’ha produït altres cops a la mateixa zona del camp quan hi ha aficionats visitants.

stats