MOTOCICLISME
Esports 03/07/2011

Lorenzo brilla a Mugello fent una carrera per recordar

El mallorquí ha retallat dos segons a Stoner, s'ha col·locat primer i ha tornat a pujar al calaix més alt del podi, una cosa que no feia des de Jerez

Nuria García
2 min
Jorge Lorenzo ha tornat a pujar al calaix més alt del podi. GIAMPIERO SPOSITO / REUTERS

BarcelonaJorge Lorenzo ha tornat a celebrar una victòria, una cosa que no feia des de Jerez. El mallorquí ha fet una gran sortida des de la segona fila i s'ha col·locat segon, darrere les passes de Casey Stoner. L'australià, com acostuma a fer en totes les curses, ha obert forat en les primeres voltes i mica en mica ha anat ampliant la diferència, arribant als dos segons.

Mentrestant, pel darrere, Jorge Lorenzo lluitava amb Andrea Dovizioso per la segona posició. L'italià ha superat el balear, però amb Dovizioso al davant, la diferència amb Stoner s'ha ampliat. Lorenzo ha esperat unes voltes a atacar i, quan restaven deu girs, el mallorquí ha superat Dovizioso i ha començat a retallar distàncies amb l'australià, que fins el moment rodava còmode en la primera posició.

De dos segons s'ha passat a un i mig, després a un... fins que Stoner ha vist pel seu retrovisor com Lorenzo estava tot just darrere seu. Lorenzo, inconformista com pocs, estava clar que no estava a gust en la segona posició. Veia que tenia moto per poder ser primer, i a la primera oportunitat que ha tingut, ha superat Stoner i ha passat a comandar la cursa. Un lideratge que ja no ha deixat fins la bandera a quadres.

Pel darrere, Lorenzo encara ha tingut una altra cosa a celebrar. Stoner, amb problemes de degradació dels seus pneumàtics, ha vist com el seu company a Honda, Andrea Dovizioso, també el superava. L'italià, que corria a casa, ha estat l'únic pilot local que ha pujat al podi, provocant el deliri de l'afició que s'ha apropat fins al circuit de Mugello.

Per la seva banda, Dani Pedrosa, que aquest cap de setmana reapareixia després de tres curses absent a causa d'una fractura a la clavícula, ha acabat en una meritòria vuitena posició. El de Castellar del Vallès no ha fet una bona sortida, però mica en mica ha anat recuperant posicions fins acabar vuitè visiblement esgotat. L'altre català de la graella, el manresà Toni Elías, ha fet una gran sortida i ha arribat a rodar setè, però no ha pogut seguir el ritme de la resta de pilots i ha acabat quinzè i últim, a una volta de Lorenzo.

stats