Esports 15/03/2021

Luis Enrique també s'enamora de Pedri

La convocatòria del canari amb la selecció espanyola absoluta implica que el Barça haurà de pagar un milió al Las Palmas

2 min
Pedri, entrenant-se amb el Barça

Pedro González continua sent Pedri, i això que al novembre va estrenar la majoria d'edat, és un dels puntuals del Barça i, aquest dilluns, s'ha fet pública la seva primera convocatòria amb la selecció espanyola absoluta. Amb el seu posat tranquil i el seu tarannà que, com el seu futbol, recorda el d'Andrés Iniesta, Pedri està cremant etapes a velocitat de creuer destapant-se com uns dels migcampistes més destacats del futbol estatal.

Luis Enrique l'ha convocat, juntament amb els també blaugranes Jordi Alba i Sergio Busquets, per jugar contra Grècia, Geòrgia i Kosovo en partits corresponents a la fase de classificació per al Mundial de Qatar. "Tinc moltes ganes de veure'l amb nosaltres. Reuneix les condicions necessàries per jugar en unes quantes posicions al centre del camp. N'hem apreciat totes les qualitats, però el que més m'agrada és la seva tranquil·litat, humilitat i l'equilibri entre la seva faceta ofensiva i defensiva”, ha valorat l'extècnic blaugrana.

L'entrenador asturià, que va dirigir Andrés Iniesta al Barça, també ha parlat de la comparació entre tots dos: "Crec que el millor és que Pedri es continuï assemblant a Pedri. És un futbolista prou important per ser titular al seu club i venir amb la selecció". Luis Enrique ha afegit que comparar-lo amb el manxec "són paraules majors": "Ell s'hi fixa i en pot aprendre molt, però insisteixo, per a mi el millor és que Pedri continuï sent Pedri".

Un dels pilars del Barça

Malgrat que quan va arribar al Barça, tot i fer la pretemporada amb el primer equip, pocs preveien que s'instal·laria com a titular tan ràpidament –Ronald Koeman, fins i tot, va deixar anar la possibilitat que sortís cedit del club–, ben aviat va enamorar pel seu futbol i per la seva actitud: discret, però compromès i treballador. I, sobretot, amb moltes ganes d'ajudar l'equip.

Amb tot, aquell jove migcampista canari del Barça des de petit i que una nevada va allunyar del Reial Madrid, ha participat en 40 dels 41 partits oficials que ha disputat aquest curs el conjunt blaugrana: 26 a la Lliga (18 com a titular), set a la Champions (6), cinc a la Copa (3) i dos a la Supercopa (2).

El futbolista canari viu en un núvol la seva situació a Barcelona, perquè ell mateix es considera un futbolista "amb ADN Barça" i ha sigut rebut amb els braços oberts per Leo Messi. Pedri, que més enllà del futbol és ambaixador de l'associació sense ànim de lucre Kick Out Plastic, és un dels principals líders de la generació de futbolistes joves de la qual pot presumir el Barça.

Ara, amb només un grapat de partits a la selecció espanyola sub-21, ja ha sigut convocat amb l'absoluta. Un fet que el Barça es preveia i que suposarà que hagi d'abonar un milió d'euros al Las Palmas, perquè és una de les clàusules acordades en el traspàs del futbolista nascut a Tegueste (Tenerife) al Barça.

stats