FUTBOL
Esports 09/12/2020

El Madrid segueix tenint estrella a la Champions (2-0)

Els blancs guanyen el Gladbach a la darrera jornada i passen com a primers de grup

M.m.
2 min
Karim Benzema, celebrant un dels gols del Reial Madrid contra el Borussia Mönchengladbach

BarcelonaFa tot just una setmana el Reial Madrid estava virtualment eliminat de la Champions. Però, coses del futbol, vuit dies després els blancs s'han classificat i com a primers de grup. La victòria a la darrera jornada contra el Borussia Mönchengladbach (2-0), combinada amb l'empat del Xakhatar Donetsk al camp de l'Inter de Milà (0-0) han donat la volta a la classificació.

Al Madrid no li valia res més que la victòria i els blancs han respost a l'estadi Di Stéfano, possiblement en un dels millors partits d'aquesta temporada. Intensitat, pressió i efectivitat per doblegar el Gladbach, l'equip que precisament havia donat vida als homes de Zidane perdent inesperadament en la penúltima jornada contra l'Inter.

El conjunt alemany, a qui el Madrid ja havia remuntat en el partit de la primera volta, tan sols ha tingut alguna arribada tímida a la porteria de Courtois. La defensa del Madrid ha estat sòlida i la davantera no ha fallat, amb dues dianes de Benzema, de cap, i una rematada de Modric que ha tocat al pal després d'una bona aturada del porter Yann Sommer. I encara ha arribat un altre gol, de Modric, anul·lat per fora de joc previ. I tot això només a la primera meitat.

A la represa ha seguit el festival ofensiu d'un Madrid que no s'ha deixat intimidar, per més que els alemanys han arribat un parell de vegades amb perill. El gran protagonista ha estat el porter Sommer, autor de tres aturades de mèrit, als que cal afegir-hi dos xuts al pal de Karim Benzema i Lucas Vázquez.

Cop de mà del Xakhatar

El Madrid hagués pogut ampliar el marcador, que s'ha quedat finalment amb 2 a 0. I tot estava pendent del que passava a Milà, on el Xakhtar aspirava a quedar primer de grup si guanyava. Però ha empatat, i amb aquest resultat ha quedat tercer -i se'n va a l'Europa League-. D'aquesta manera, el Gladbach ha acabat segon mentre que l'Inter marxa amb la cua entre cames, cuer de grup i eliminat d'Europa.

stats