BEISBOL

La maledicció s'acaba per als Cubs: guanyen 108 anys després

Els de Chicago superen els Indians en el setè i definitiu partit de les World Series 

E l taverner  Billy Sianis  i la seva cabra han quedat enrere. Com també el gat negre que l'any 1969 va desafiar l'estrella local  Ron Santo. I la mà que l'aficionat  Steve Bartman va treure quan no tocava l'any 2003. Les malediccions que han acompanyat l'últim segle de vida dels Chicago Cubs s'han acabat aquesta matinada. 108 anys després del seu últim títol, els Cubs han guanyat les World Series en superar 4 a 3 els Cleveland Indians.

En el decisiu partit a Cleveland, els de Chicago s'han imposat per 7 a 8 en un triomf que ha representat la remuntada a les finals de la Major League Baseball. Els Indians tenien un 3 a 1 a favor, però els Cubs han encadenat 3 victòries consecutives per endur-se l'anhelat títol i registrar 103 triomfs en tota la temporada. A més, les dues últimes a domicili, doblegant un equip que també buscava un títol que se li resistia des del 1948.

"No em puc creure que per fi ho hàgim aconseguit, després de 108 anys, que finalment sigui capaç d'aixecar el trofeu", ha explicat Ben Zobrist, declarat millor jugador de les World Series. 

La vida impossible de Steve Bartman

El partit es va resoldre a la desena entrada, després de 17 minuts de suspens i ajornament per la pluja.