FUTBOL
Esports 03/09/2020

El grup del Manchester City pren el control d'un desè club, el Troyes francès

Aquest grup és el principal accionista del Girona

Toni Padilla
2 min
El grup del Manchester City es fa amb el control d'un desè club, el Troyes francès

BarcelonaEl City Football Group, el grup empresarial creat al voltant del Manchester City, ha anunciat la incorporació d'una nova entitat a la seva xarxa d'equips, amb la compra del Troyes francès. Aquest club es converteix així en el desè club del City Football Group. Aquest grup, el CFG, es va fundar l'any 2008 quan l'Abu Dhabi United Group (ADUG), una empresa privada de desenvolupament propietat del xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, va comprar el Manchester City, fins llavors propietat de l'ex primer ministre de Tailàndia Thaksin Shinawatra.

El CFG gestiona el City, a qui ha fet campió de la lliga anglesa, i també l'equip femení del club anglès. Sota el lideratge de Ferran Soriano, exvicepresident del Barça, aquest grup ha practicat una política de creació i compra de clubs a diferents països per generar una marca, controlar més esportistes i tenir una presència global. Amb el Troyes, el City ja té controlats 10 clubs diferents.

El Troyes es va fundar als anys 60 després de la fallida econòmica d'un anterior club. Actualment juga a Segona, però ara fa 15 anys va ser a Primera i es va classifar per a la Copa de la UEFA. Després d'anys de complicacions econòmiques, el Troyes acaba en mans del grup del City.

Amb aquesta incorporació, la xarxa de clubs del City continua creixent i ara controla el Manchester City, pal de paller del grup, a més del New York City dels Estats Units, el Melbourne City australià, part de les accions del Yokohama Marinos japonès, el Montevideo City Torque de l'Uruguai, el Sichuan Jiuniu xinès, el Mumbai City de l'Índia, el Lommel belga i, esclar, el Girona. En el cas del Yokohama Marinos, el City controla el 20% de les accions d'un club propietat de Nissan.

Al Girona, el City Football Group és propietari del 47% de les accions del club català. L'empresari bolivianoamericà Marcelo Claure va tancar fa pocs dies una operació que li permetrà controlar el 35% de l’entitat gironina. Pere Guardiola, mitjançant el Girona Football Group, controla un 16% de les accions.

stats