BARÇA

Cristóbal Martell declara en el cas de presumpte espionatge de Sandro Rosell a Jaume Roures

L'advocat s'ha acollit al secret professional quan se li ha preguntat si l'informàtic Robert Cama li havia reconegut que va intervenir el correu electrònic del soci fundador de Mediapro per passar informació a l'expresident del Barça

L’advocat del Barça en el cas Neymar, Cristóbal Martell, i el també advocat Bernat Antràs han declarat aquest migdia com a testimonis davant la jutge que instrueix el presumpte espionatge industrial de Sandro Rosell al soci fundador de Mediapro, Jaume Roures. L’any 2011, Martell i Antràs van prendre declaració a Robert Cama, després que Roures detectés que el llavors informàtic de Mediapro li estava intervenint el correu electrònic. Cama, ara al Barça després que el contractés l'expresident, hauria admès en aquesta declaració que enviava els correus de Roures a Rosell i persones de la seva confiança –el director de seccions, Joan Carles Raventós–, una afirmació que va negar posteriorment davant la jutge.

Els dos lletrats –citats per Mediapro– es van acollir al secret professional després que el Col·legi d'Advocats els donés llibertat per decidir com havien d'actuar. Tots dos van evitar parlar sobre el contingut de les converses amb l’informàtic, però van assegurar que la metodologia emprada quan van prendre la declaració a Cama va ser correcta, amb total garantia legal, una de les qüestions que posava en dubte la defensa perquè assegurava que no va estar assistit per un advocat. De fet, Martell ha assegurat que mai es va demanar assistència lletrada, un fet que hauria d'haver fet, en tot cas, el mateix treballador que estava sent investigat. Antràs, l'encarregat de resoldre l 'expedient disciplinari de Cama i redactar la suspensió de sou i feina, ha assegurat que es van "adoptar" totes les cauteles per no "vulnerar" els drets professionals de l'informàtic.

La declaració de Martell –que segueix treballant amb el Barça i està redactant aquests dies l’acord amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pel cas Neymar– donaria com a vàlida, per tant, la transcripció de la declaració de Cama que Mediapro va presentar com a prova contra Rosell.

Més continguts de