BARÇA

L'informàtic que hauria espiat Roures va treballar per al Barça mentre tenia contracte amb Mediapro

La part demandant batalla perquè declarin els advocats Bernat Antràs i Cristóbal Martell

El cas de presumpte espionatge de Sandro Rosell a l'empresari Jaume Roures ha viscut aquest dimecres  una segona jornada a la Ciutat de la Justícia. Un dia en el qual el representant del Barça, Pancho Schroder, ha admès que es van pagar uns diners entre el març i el desembre del 2011 a l'informàtic Robert Cama, mentre encara treballava a Mediapro, i que hauria comès segons la querella de Roures l'espionatge industrial, que consistia a reenviar els correus electrònics del soci fundador de Mediapro a Rosell i la gent de la seva confiança. Per assessorar el club en matèria informàtica, el Barça hauria pagat més de 8.000 euros mensuals a l'empresa de Cama, Socktel Servicios Informáticos. Schroder, però, també ha reconegut que no sap més del tema perquè ell no hi era quan es van produir els fets.

L'altre punt d'interès d'aquesta segona jornada eren les declaracions com a testimonis dels advocats Cristóbal Martell i Bernat Antràs, que van prendre declaració de Cama quan es va descobrir el presumpte espionatge. El primer –que porta el cas Neymar i, per tant, també treballa per al Barça– no ha assistit a la cita davant la jutge perquè tenia un acte processal a Lleida. El segon ha consultat al Col·legi d'Advocats de Barcelona si pot declarar o s'ha d'acollir al secret professional, una qüestió que ara analitzarà el Col·legi per si li dóna el plàcet perquè testifiqui o l'hi denega. També serà determinant si Antràs té voluntat que se li aixequi aquest secret professional, la primera condició indispensable, com en el cas de Martell, perquè acabi responent davant la jutge. Es tracta de dos testimonis clau per a la part demandant, ja que, segons la querella, el 17 d'octubre del 2011 Cama va admetre a Martell que havia espiat Roures per enviar informació a Rosell. Els dos advocats estan citats el proper 22 de juny, data en què se citaran més testimonis.

La defensa ha tornat a recórrer la querella perquè considera que es basa en un acte en si mateix nul. Roures va descobrir que algú entrava al seu ordinador perquè hi havia una entrada a la web 'El rincón del vago', que ell desconeixia i on no havia entrat mai. Segons fonts de Mediapro, es va començar una investigació interna i va arribar una carta anònima que l'avisava que tenia un talp dins l'equip informàtic, amb proves de l'espionatge. Llavors van contractar l'empresa One Security per investigar els treballadors i van enxampar Cama. Segons la part actora, aquest anònim que Roures assegura que existeix  va accedir de manera il·lícita als correus i material informàtic de Robert Cama, vulnerant la seva intimitat.

Aquest dimecres també ha declarat Shahe Ohannessian, l'administrador de l'empresa Bonus Sport Marketing (BSM), on treballava Cama com a informàtic mentre tenia contracte amb Mediapro. BSM va ser propietat de Rosell fins l'estiu del 2011, quan va passar a mans d'aquest ciutadà libanès, antic company de classe de l'expresident del Barça a Esade. També s'ha sabut en la jornada d'aquest dimecres que a banda de la querella de Roures hi ha dues acusacions particulars més, una d'individual d'una de les 37 persones que apareixen en els correus suposadament interceptats per Cama i una altra que engloba 7 persones més, que han preferit agrupar-se.