GIMNÀSTICA
Esports 23/01/2018

Els principals membres de la Federació de Gimnàstica dels EUA deixen els seus càrrecs

El president, el vicepresident i la tresorera de la federació deixen l'organisme

Efe
2 min
Larry Nassar, metge de l'equip nord-americà de gimnàstica

IndianapolisL'escàndol dels abusos sexuals que va protagonitzar l'exmetge de l'equip dels Estats Units Larry Nassar, que s'enfronta a una condemna d'entre 60 i 125 anys de presó, s'ha saldat, ara, amb la renúncia de tres alts càrrecs de la Federació de Gimnàstica.

Es tracta del president, Paul Parilla; el vicepresident, Jay Binder i la tresorera, Bitsy Kelly, als quals les gimnastes –que han acusat Nassar d'haver abusat d'elles– van demanar que abandonessin la federació. L'any passat ja va deixar també el càrrec el màxim responsable de la federació, Steve Penny, que va ser expulsat després de fer-se públic tot l'escàndol.

La renúncia dels tres alts càrrecs arriba enmig de les audiències del judici a Nassar que se segueixen a Lansing (Michigan). S'espera que en concloure les audiències, més de 100 persones, la majoria gimnastes olímpiques que van haver de suportar els abusos de Nassar, hagin testificat.

La majoria de les esportistes acusen directament Parilla de no haver fet una investigació seriosa davant les denúncies que van presentar a la federació. El mateix Comitè Olímpic dels Estats Units (USOC) es va posar en contacte amb ell per aconsellar-li que deixés el càrrec.

En un comunicat, Scott Blackmun, màxim responsable de l'USOC, ha dit que cal un nou lideratge a la federació perquè els líders actuals s'han "centrat en la idea que no havien fet res dolent" en comptes de donar suport a les víctimes d'abús.

La nova màxima dirigent de la federació de gimnàstica, Kerry Perry, ha informat que l'organització ja no estarà afiliada amb el Ranxo Karolyi, un centre d'entrenament que es troba a Huntsville (Texas), on Nassar va agredir sexualment diverses gimnastes. La federació també ha començat a obrir una investigació a altres entrenadors i personal que van treballar amb Nassar durant els anys que va cometre els abusos sexuals.

stats