JOCS MEDITERRANIS TARRAGONA 2018
Esports 21/05/2018

Un mes per a una cita que pot batre rècords de participació

Del 22 de juny a l’1 de juliol Tarragona acull els Jocs Mediterranis

Nuria García
2 min
Un mes per a una cita que pot batre rècords de participació

BarcelonaUn any més tard del que s’havia anunciat en principi -perquè s’haurien d’haver celebrat el 2017 però es va demanar l’ajornament a causa de les repercussions financeres derivades del retard en la formació d’un govern a Espanya-, Tarragona es prepara per acollir els Jocs Mediterranis, una sèrie de competicions poliesportives entre països de les ribes d’aquest mar. Quan falta un mes per a la inauguració, la localitat catalana -i els 15 municipis restants que seran seu d’alguna de les competicions- enllesteix els últims detalls per rebre els prop de 4.000 esportistes que està previst que hi participin.

I és que tot apunta que els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 marcaran un nou rècord de participació si es confirma aquesta xifra. De moment, els comitès nacionals que estan cridats a participar en aquesta cita han inscrit els esportistes que tenen previst anar-hi, però no serà fins al dijous 7 de juny quan donaran la llista definitiva i se sabran els noms dels atletes que competiran a Tarragona. “Aquests seran els Jocs amb més participació. Crec que batrem un rècord, perquè s’hi han afegit noves modalitats esportives respecte als últims Jocs”, deia fa uns dies Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Com Addadi apuntava, a Tarragona debuten esports com el triatló, el bàsquet 3x3 i el golf, a més del waterpolo femení.

Tot i això, hi ha hagut nou proves (de les 237 previstes) que els organitzadors s’han vist obligats a cancel·lar arran del fet que no complien amb el mínim de participants inscrits. “Les proves que no tenen el mínim de participants s’han anul·lat, però han sigut poques, perquè hem tingut un gran èxit de participació de cara als Jocs”, assegurava Víctor Sánchez, director executiu de Tarragona 2018. D’entre els noms que ja es coneixen hi ha el combinat masculí d’handbol, dins el qual hi haurà cinc campions de l’Europeu, i la llista de nedadors, en què destaca la presència de Mireia Belmonte, Marina García, Jessica Vall i África Zamorano.

En total hi haurà esportistes de 26 nacionalitats: 19 d’Europa, 5 de l’Àfrica i 2 de l’Àsia. Aquesta dada la va voler destacar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que en una entrevista a l’ACN va destacar que països que ara estan patint crisis vindran: “Síria hi participarà amb una petita delegació, també Líbia, Algèria, Egipte i el Líban. Per a mi això té un valor insubstituïble. Són atletes que estan destrossats però que vindran a fer d’ambaixadors culturals i de l’amistat”.

A Tarragona, durant les últimes setmanes s’han intensificat les campanyes de promoció de la cita: dijous passat es van posar a la venda les entrades per internet i des d’ahir ja es poden comprar en dos llocs de venda físics situats a la ciutat.

stats