FUTBOL AMERICÀ - SUPER BOWL Reportatge
Esports 06/02/2011

Molt més que un partit

Marina Sancho
2 min
La final de la Super Bowl es disputarà a l'estadi dels Dallas Cowboys i serà seguida per 100 milions d'espectadors al món.

No és només un partit de futbol americà. O almenys això és el que pensen els milions de persones de tot el món que tenen una cita aquesta matinada amb la final de la Super Bowl. El partit, que enfrontarà els Pittsburgh Steelers i els Green Bay Packers, és l'esdeveniment esportiu de l'any als Estats Units i un cop més aconseguirà paralitzar mig món durant ben bé quatre hores. Al nostre país, es podrà seguir en directe per Canal+ a partir de les 00.25 h.

Conscient de l'impacte que la Super Bowl té a casa nostra, la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA) ha arribat a un acord amb el Hard Rock Cafè de Barcelona per fer una mica més gran la festa per excel·lència d'aquest esport. Amb aquesta iniciativa s'espera que el futbol americà d'aquí sigui un pèl més visible i per això s'ha optat per oferir l'entrada gratuïta als jugadors de la Lliga Nacional que assisteixin amb la samarreta del seu equip. Des de la Federació s'espera que prop de 200 jugadors hi acudeixin. Quan es parla de disciplines minoritàries al nostre país, qualsevol excusa és bona per fer-se veure.

Tradició, futbol i crispetes

Tot i que molts jugadors i membres dels clubs catalans han confirmat la seva assistència a la cita al Hard Rock Cafè, també n'hi ha d'altres que optaran per seguir amb les seves tradicions.

A Badalona, on l'any 1987 va néixer el primer equip de futbol americà de l'estat, els Dracs, els jugadors d'aquest conjunt es reuneixen cada any per veure plegats el partit en un bar de la ciutat. Ja en fa més de deu que dura i tal com explica un d'ells, Jordi Solé, és l'ocasió perfecta per gaudir d'un "ambient típic de futbol americà". "Als Estats Units cada partit és una festa, es reuneix molta gent abans i després del matx, i aquest dia nosaltres fem una mica el mateix".

I és que com passa amb la gala d'entrega dels Oscars, la final de la Super Bowl s'ha de veure amb companyia. Els jugadors dels Barcelona Búfals es trobaran al bar d'un company de l'equip i els del Barberà Rookies optaran per la capital catalana, en un bar on ja fa cinc anys que es reuneixen.

En cap d'aquests locals faltaran les crispetes, el bon futbol i la companyonia entre els jugadors de casa nostra, en una cita en què el seu esport es converteix en un esdeveniment de primer ordre. Això sí, no tots s'hi sumaran, perquè demà és dilluns i s'ha de matinar.

stats