SOTXI 2014

Amenacen de segrestar dues esportistes olímpiques austríaques a Sotxi

El Comitè Olímpic Austríac ha fet públic que ha rebut una carta en què s'amenacen dues esportistes de la seva delegació

El Comitè Olímpic Austríac ha confirmat aquest dimarts que ha rebut una carta en què s'amenaça dues de les seves esportistes de ser segrestades durant els Jocs d'Hivern que se celebraran a Sotxi entre el 7 i el 23 d'aquest mes.

"La carta va ser lliurada immediatament a funcionaris del Ministeri de l'Interior de Viena per a la seva investigació. Actualment es descarta qualsevol amenaça greu a la nostra seguretat", ha indicat el Comitè Olímpic Austríac en un comunicat. Les amenaces es dirigeixen contra l'esquiadora Bernadette Schild, guanyadora de tres medalles olímpiques, i la pilot de skeleton Janine Flock.

El secretari general del Comitè, Peter Mennel, ha declarat a l'agència APA que ha parlat de la carta amb Flock, ja que aquest dilluns compartien el vol que els traslladava de Viena a Sotxi i ha afegit que la pilot "no està preocupada" i que "confia" en les mesures de seguretat. Per la seva banda, Schild té previst viatjar a Rússia en els propers dies.

Mennel ha explicat que els seus esportistes estaran acompanyats per dos membres de les forces especials de la policia austríaca, que els acompanyaran quan surtin de la vila olímpica. Els serveis secrets austríacs també estan investigant la carta i des del Ministeri de l'Interior no han volgut revelar cap detall addicional del dispositiu de seguretat que protegirà els esportistes o si aquest serà ara reforçat.