Natació sincronitzada
Esports 16/08/2012

Andrea Fuentes: "Un psicòleg va dir que no servia per fer esport"

L'ARA entrevista la nedadora, que acaba de penjar-se dues medalles als Jocs de Londres i ja en suma quatre, convertint-se en la catalana amb més metalls olímpics

Martí Molina
1 min
Andrea Fuentes guarda les quatre medalles olímpiques a la Floresta. La nedadora viu  a pocs quilòmetres del CAR de Sant Cugat, on entrena deu hores diàries.

La FlorestaAndrea Fuentes gairebé no ha tingut temps de desfer la maleta. Després d'arribar de Londres, ha marxat cap a Islàndia de vacances perquè "necessita descansar". La nedadora entrena 10 hores al dia, 6 dies a la setmana, i arriba a casa esgotada. Potser per això va escollir una casa a la Floresta, al costat del CAR de Sant Cugat, on té cura d'un hort i d'un petit corral amb gallines, dos 'hobbies' que li permeten desconnectar i oblidar-se del món.

Diu que li agrada llegir i que està estudiant perquè "treballava molt el cos i poc el cervell". Als 29 anys lidera l'equip espanyol de natació sincronitzada tot i que reconeix que de petita no tenia gaire talent per a l'esport, però que a base de treball i esforç s'ha guanyat un lloc a l'elit.

Exigent: "Quan arribo a casa, si no m'he d'aturar a descansar mentre pujo les escales vol dir que no he entrenat bé"

'Hobby': "Volia tenir un hort i poder cuidar les gallines. M'agrada i em permet desconnectar"

Futur: "Com a màxim arribaré als Jocs de Rio 2016. Però segur que l'any vinent seré al Mundial de natació de Barcelona"

Estudiar: "Ho recomano a tots els esportistes, per més diners que guanyin. Es tracta de ser persona"

Llegiu l'entrevista a l'Ara Premium.

stats