OPERACIÓ GALGO

Es complirà el límit màxim de detenció preventiva: 72 hores

Els detinguts de l'operació Galgo passaran a disposició judicial el diumenge

A la majoria dels detinguts els prendran declaració a Madrid, mentre que a Marta Domínguez podrà fer-ho a Palència, on viu


La majoria dels detinguts el dijous en l'operació Galgo contra el dopatge desenvolupada per la Guàrdia Civil passaran a disposició judicial el diumenge. Serà la titular del Jutjat d'Instrucció número 24 de Madrid, qui ha dirigit l'operació, qui prendrà declaració als arrestats a partir de les nou del matí, aprofitant que diumenge es troba de guàrdia i que es compleix el límit màxim de detenció preventiva, establert en 72 hores.

Entre els que compareixeran davant la magistrada, a més dels detinguts a Madrid, estarà el metge esportiu Eufemiano Fuentes, que va ser traslladat anit a Madrid, on es va escorcollar el domicili que posseeix a aquesta ciutat.

L'atleta Marta Domínguez, que anit va quedar en llibertat amb càrrecs acusada d'un delicte contra la salut pública, ja que es van trobar al seu domicili diverses substàncies dopants i es considera que era l'encarregada de facilitar-les a d'altres esportistes, compareixerà en un Jutjat de Palència, ciutat on resideix.

Els presumptes responsables de la xarxa s'enfronten a un delicte contra la salut pública en relació a substàncies dopants, contemplat en l'article 361 bis del Codi Penal. Aquest article estableix penes de sis mesos a dos anys de presó per als que, "sense justificació terapèutica", proporcionin a qualsevol esportista "substàncies o grups farmacològics prohibits, així com mètodes no reglamentaris, destinats a augmentar les seves capacitats físiques o a modificar els resultats de les competicions". A més, els autors del delicte seran condemnats a una multa i inhabilitació per un termini de dos a cinc anys.


Més continguts de