OPERACIÓ GALGO
Esports 05/01/2011

La Fiscalia demana anul·lar les declaracions de Marta Domínguez i d'Alberto García

Creu que les declaracions són irregulars perquè els dos atletes van comparèixer en la doble condició d'imputats i testimonis de l'operació Galgo

Redacció
1 min
Reyes Estévez, en una imatge d'arxiu.

MadridLa Fiscalia de Madrid ha sol·licitat a la jutgessa que instrueix l'operació Galgo contra una xarxa de dopatge a l'esport que anul·li les declaracions que el passat 22 de desembre van prestar els atletes Marta Domínguez i Alberto García en la doble condició d'imputats i testimonis.

Així ho avança avui el diari El País, que explica que la fiscal fa aquesta petició en considerar que els dos atletes no haurien d'haver aparegut davant la jutgessa en qualitat d'imputats i testimonis en el mateix acte jurídic. "És gairebé impossible que això doni lloc a la nul·litat de tot el cas", han explicat fonts jurídiques que coneixen els documents i les proves de l'operació Galgo. "El més normal és que la jutgessa acabi acceptant la nul·litat de la declaració de Marta com a testimoni, que mantingui la que va fer com a imputada, i que faci el mateix en el cas d'Alberto García", afegeixen.

Si això passés, els dos atletes haurien de tornar a passar pels jutjats per respondre de nou a les preguntes que van fer com a testimonis o, en cas que es decideixi que totes les declaracions són nul·les, les haurien de repetir senceres.

La irregularitat de la declaració ja va ser denunciada el mateix dia 22 de desembre pels advocats, que van considerar "una aberració jurídica" haver fet comparèixer a la vegada Domínguez i García en aquesta doble condició.

stats